Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Premier League inför maxpris på bortabiljetter

Premier League meddelar idag att ligans klubbar enhälligt har beslutat att införa ett maxpris på 30 pund på bortabiljetter de kommande tre säsongerna. Ligan menar att bortasupportrar har en unik status. Sedan 2013 har Away Supporters’ Initiative gällt, då varje klubb har investerat 200 000 pund per säsong för att underlätta för bortasupportrarna. Klubbarna har utnyttjat det på olika sätt, bland annat genom rabatterade resor och, som i Manchester Uniteds fall, sänkta priser på bortabiljetter. Dagens beslut ersätter Away Supporters’ Initiative.

Arsenal, kända för att ha extremt dyra hemmabiljetter, går ett steg längre då man meddelar att klubbens bortasupportrar kommer att få fyra punds rabatt på alla bortabiljetter nästa säsong.

Manchester United har hittills bara noterat att Premier League har introducerat ett maxpris. Låt oss hoppas att United också kommer att gå ett steg längre för att underlätta för bortasupportrarna. En större fråga för United är kanske ändå tillgången på bortabiljetter. United säljer alltid ut bortasektionen (med undantag för svåråtkomliga destinationer i Europa, till exempel Moskva) och skulle kunna sälja många fler biljetter till varje bortamatch.