Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Fellaini var en av de bästa spelarna på planen

Manchester United förlorade med 2-0 mot Liverpool efter en fullständigt bedrövlig insats. United har nu ett mycket tufft utgångsläge inför returen på Old Trafford nästa vecka. Louis van Gaal medger att Liverpool var det bättre laget men han verkar framför allt skylla förlusten på atmosfären och domaren.

  • Om matchen:Jag måste säga att Liverpool skapade en atmosfär som var fantastisk. De spelade väldigt bra i första halvlek, vi kunde inte hantera deras press. Fortfarande har de chanser men David de Gea var fantastisk tycker jag. Men vi får en straff, det var en billig straff tycker jag. I andra halvlek bytte vi formation och då bidrog vi mer till matchen. Vi skapade inte många chanser. De gjorde ett annat billigt mål, det är svårt, 2-0 är ett svårt resultat för oss. Vi måste också skapa en atmosfär som Liverpool med sina fans har gjort.
  • Givetvis ett kardinalfel av Van Gaal. Det är fullständigt oacceptabelt att en Manchester United-manager hyllar atmosfären i Liverpool.
  • Ett äckligt mål: ”Killen som ger passningen utifrån var redan offside. När du är skarp med straffen, det var också utanför eller innanför straffområdet, måste du också vara skarp med offsiden, det andra målet var ett äckligt mål tycker jag.
  • Billiga mål:Liverpool förtjänade målen men hur målen existerar är billigt. Hur de lyckas göra målen.
  • Marouane Fellaini tycktes i andra halvlek mest jobba för att bli utvisad. I matchens absoluta slutskede sänkte han Emre Can med en armbåge. Den förre domaren Howard Webb sa i BT Sport att han räknar med att Uefa kommer att titta på incidenten i efterhand och mycket tyder på att Fellaini kan bli avstängd i efterhand.
  • Om Fellaini:Jag vet inte om det var så, jag har inte sett det. Jag tycker också, jag måste säga att Fellaini var en av de bästa spelarna på planen. Jag är väldigt ledsen [om] han gör ett sådant misstag. Men jag vet inte, jag har inte sett det.
  • Om returen:Vi måste också skapa en atmosfär som Liverpool har gjort. Vi måste pressa dem. Vi har gjort det i andra halvlek, men inte i första halvlek.