Van Gaal: Fellaini var en av de bästa spelarna på planen

Manchester United förlorade med 2-0 mot Liverpool efter en fullständigt bedrövlig insats. United har nu ett mycket tufft utgångsläge inför returen på Old Trafford nästa vecka. Louis van Gaal medger att Liverpool var det bättre laget men han verkar framför allt skylla förlusten på atmosfären och domaren.

• Om matchen:Jag mÃ¥ste säga att Liverpool skapade en atmosfär som var fantastisk. De spelade väldigt bra i första halvlek, vi kunde inte hantera deras press. Fortfarande har de chanser men David de Gea var fantastisk tycker jag. Men vi fÃ¥r en straff, det var en billig straff tycker jag. I andra halvlek bytte vi formation och dÃ¥ bidrog vi mer till matchen. Vi skapade inte mÃ¥nga chanser. De gjorde ett annat billigt mÃ¥l, det är svÃ¥rt, 2-0 är ett svÃ¥rt resultat för oss. Vi mÃ¥ste ocksÃ¥ skapa en atmosfär som Liverpool med sina fans har gjort.
  • Givetvis ett kardinalfel av Van Gaal. Det är fullständigt oacceptabelt att en Manchester United-manager hyllar atmosfären i Liverpool.
  • Ett äckligt mÃ¥l: ”Killen som ger passningen utifrÃ¥n var redan offside. När du är skarp med straffen, det var ocksÃ¥ utanför eller innanför straffomrÃ¥det, mÃ¥ste du ocksÃ¥ vara skarp med offsiden, det andra mÃ¥let var ett äckligt mÃ¥l tycker jag.
  • Billiga mÃ¥l:Liverpool förtjänade mÃ¥len men hur mÃ¥len existerar är billigt. Hur de lyckas göra mÃ¥len.
  • Marouane Fellaini tycktes i andra halvlek mest jobba för att bli utvisad. I matchens absoluta slutskede sänkte han Emre Can med en armbÃ¥ge. Den förre domaren Howard Webb sa i BT Sport att han räknar med att Uefa kommer att titta pÃ¥ incidenten i efterhand och mycket tyder pÃ¥ att Fellaini kan bli avstängd i efterhand.
  • Om Fellaini:Jag vet inte om det var sÃ¥, jag har inte sett det. Jag tycker ocksÃ¥, jag mÃ¥ste säga att Fellaini var en av de bästa spelarna pÃ¥ planen. Jag är väldigt ledsen [om] han gör ett sÃ¥dant misstag. Men jag vet inte, jag har inte sett det.
  • Om returen:Vi mÃ¥ste ocksÃ¥ skapa en atmosfär som Liverpool har gjort. Vi mÃ¥ste pressa dem. Vi har gjort det i andra halvlek, men inte i första halvlek.