FA-cupen: Everton i eventuell semifinal

Vinnaren i omspelet mellan Manchester United och West Ham United ställs mot Everton i semifinalen på Wembley. I den andra semifinalen möts Crystal Palace och Watford. Semifinalerna ska spelas helgen 23/24 april.

Det blev som bekant omspel mellan United och West Ham. Tid och datum för omspelet bestäms först efter Uniteds match mot Liverpool på torsdag. Skulle United stå för en osannolik vändning på torsdag kan omspelet bli så sent som den 19 april. Det skulle i så fall ställa till en hel del kaos inför semifinalen, som då skulle spelas bara fem dagar senare.

Oavsett får vinnaren mellan United och West Ham ses som favoriter att vinna cupen, medan Everton torde vara andrahandsfavoriter.

Everton har haft en tämligen bekväm resa till Wembley. De vann med 2-0 mot Dagenham & Redbridge hemma i omgång 3 och fortsatte med bortasegrar mot Carlisle (3-0) och Bournemouth. I kvartsfinalen mot Chelsea var det tuffare men till slut vann Everton med 2-0 efter två mål av Romelu Lukaku.

Senast United mötte Everton i FA-cupen var just i semifinal, 2009. Då vann Everton på straffar. United vann borta i femte omgången 2005 medan Everton vann i finalen 1995. Det mest berömda FA-cupmötet mellan klubbarna torde ändå vara 1985, då Norman Whiteside gjorde det enda målet när United vann.

Lottningen i sin helhet

  • Crystal Palace – Watford
  • Everton – Manchester United eller West Ham United

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS