Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Moutha-Sebtaoui till U17-EM

Manchester Uniteds unga belgiska målvakt Ilias Moutha-Sebtaoui var med i det belgiska U17-landslag som den här veckan har kvalificerat sig för sommarens U17-EM. Han fick dock nöja sig med att vara reservmålvakt. Uniteds andra belgiska U17-spelare, Indy Boonen, var inte med i truppen.

Kvalet, där Belgien ställdes mot Slovenien, Israel och Spanien var en extrem målfest. Totalt på de sex matcherna gjordes det fyra (4) mål! Efter tre matcher hade Belgien och Spanien fem poäng vardera och 1-0 i målskillnad. Därmed avgjorde gruppen genom straffläggning och där drog belgarna det längsta strået. Spanien har fortfarande chansen att gå till EM, det gäller bara att någon av de övriga sju grupptvåorna är sämre (ingen annan grupp är färdigspelad).