Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fyra engelska lag i Champions League även 2017/18

ESPN FC rapporterar att det efter veckans resultat i Champions League nu är klart att England kommer att ha fyra platser i turneringen även säsongen 2017/18. England har haft fyra platser i turneringen sedan Uefa öppnade för fyra klubbar från samma land men England har de senaste åren tappat i rankningen.

Länge var England etta men Spanien passerade för några år sedan och nyligen gick även Tyskland förbi. Nu hotas England även av Italien och det är bara tre länder som har fyra platser i Champions League. Efter Juventus förlust mot Bayern München igår är det dock omöjligt för Italien att passera England den här säsongen. Trots att de engelska lagen går dåligt i Europaspelet ser man faktiskt ut att ta fler poäng än Italien den här säsongen.

Rankingen räknas på femårsperioder och det blir en ny kamp nästa säsong. När Europaspelet drar igång nästa säsong kommer England och Italien (lite beroende på hur det går under säsongsavslutningen) i stort sett att vara lika. England tappar nämligen poängen från säsongen 2011/12, då de engelska lagen var klart bättre än de italienska.