Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Butt: Akademin är snart bland de bästa i världen

Manchester Uniteds nyanställda akademichef Nicky Butt tycker att akademins problem överdrivs men han medger att akademin inte är riktigt så bra som den borde vara. United ligger efter på många plan, framför allt på juniornivån, men Butt menar att det är antalet a-lagsspelare som räknas och där är United fortfarande i framkant.

Nej, [akademin] är inte i oordning,” säger Butt. ”Jag bedömer akademier på spelare som kommer fram och vi får fler som kommer fram. Folk säger att det är en röra utifrån för att vi föll efter city på grund av deras träningsanläggning. Ja, de har en fantastisk träningsanläggning […] men vår är inte skit, eller hur?

Butt säger att United har inlett ett omfattande arbete det senaste halvåret.

Givetvis tog det oss tid att ersätta Brian McClair. […] Han gjorde ett fantastiskt jobb. En eller två personer har lämnat, men det händer överallt i livet. Men vi har satt saker i rullning det senaste halvåret för att försöka få igång det.

Vi kanske inte ser nyttan av det på ett år, en säsong. Men vi sätter saker på plats så att kanske om ett år eller en säsong är vi ganska säkra på att vi kommer att vara bland de bästa i världen.

Erbjudandet till de unga spelarna är givet: ”Vi kan erbjuda dem en chans att spela för Manchester Uniteds a-lag. Det är det bästa vi kan göra.


Källa: Mirror