Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Leicester vägrar släppa greppet

Leicester fortsätter vinna med 1-0 i kampen om ligatiteln. Tottenham hakar på med ännu en enkel seger medan Arsenal förstås var magnifika nu när pressen har släppt.

United är fortfarande sexa i tabellen men nu bara en poäng från fjärdeplatsen efter segern mot Manchester city. West Ham är före på bättre målskillnad och city har en poäng mer. Liverpool hade chansen att på allvar blanda sig i kampen men föll tungt i Southampton.

Leicester fortfarande i förarsätet

Det sägs ofta att det är 1-0-segrar som gör mästarlag. Om det stämmer kan vi redan nu ge Leicester City den engelska ligatiteln 2016. I lördags vann nämligen Leicester med 1-0 för fjärde gången på fem matcher. Leicester som i början på säsongen hade ett mycket ihåligt försvar har nu bara sex insläppta på de tretton senaste i ligan.

I lördags var det Crystal Palace som stod för motståndet i London. Leicester uppträdde igen nervöst, spelet var stundom krampaktigt men det spelar inte så stor roll när de vinner varje gång.

Embed from Getty Images

Som så ofta var det firma Mahrez och Vardy som avgjorde, den här gången var Vardy framspelare och Mahrez målskytt.

Crystal Palace, som är i semifinal i cupen, har nu 13 matcher i rad utan seger i ligan. De har också en förhållandevis svår säsongsavslutning (bland annat tre matcher mot topp sex), så det är inte uteslutet att de faktiskt lyckas blanda sig i nedflyttningsstriden.

Tottenham är fortfarande Leicester främsta utmanare och avståndet är fortfarande fem poäng. På pappret var det en klurig uppgift hemma mot formstarka Bournemouth men Tottenham gjorde processen kort. Kane sköt 1-0 första minuten och dubblade ledningen en kvart senare. Eriksen fastställde sedan slutresultatet till 3-0.

Kommande motståndare: Everton chanslösa mot Arsenal

Efter landslagsuppehållet tar United emot Everton på Old Trafford. Everton laddade med hemmamatch mot Arsenal. Om Arsenal är dåliga under press så är de nästan alltid väldigt bra när de slipper press. Med elva poäng upp till förstaplatsen och sex ner till femteplatsen kunde de spela utan press mot Everton.

Matchen var bara sju minuter gammal när Arsenal tog ledningen genom Welbeck. Några minuter före paus satte Iwobi 2-0 och matchen var effektivt över.

Everton går mot en plats på undre halvan i tabellen. Det är långt ifrån godkänt, även om de fortfarande har chansen att vinna cupen. Roberto Martinez har, precis som han gjorde i Wigan, byggt ett lag med massor av individuell skicklighet och en hög högstanivå men också ett lag vars medelprestation är alldeles för dålig.

Liverpool kastade bort Champions League-chansen

Liverpool hade chansen att gå upp på samma poäng som Manchester United (detta före Uniteds seger mot city). Då Liverpool har en match till godo på topplagen skulle det betyda att de på allvar skulle blanda sig i striden om en fjärdeplats.

Det började bra för Liverpool i bortamatchen mot Southampton. Coutinho sköt 1-0 och Sturridge dubblade ledningen. De kände doften av Manchester United.

Southampton fick en straff i början på andra halvlek. Mane brände. Klopp tog ut segern i förskott.

Embed from Getty Images

Mane tog dock revansch då han reducerade mitt i andra halvlek. Klopp konstaterade att Benteke var svaret och slängde in den belgiska anfallaren, som prompt missade ett jätteläge att göra 3-1.

Istället kunde Pelle kvittera efter 83 minuter och efter 86 minuter la han upp för Mane som sköt segermålet för Southampton.

Klopp skyllde på Benteke.

Embed from Getty Images

Liverpools chans till Champions League är nu förmodligen att vinna Europa League. Det skiljer förvisso bara sju poäng till fjärdeplatsen och de har en match till godo, det avståndet är knappast omöjligt att hämta upp. Men de ska också ta sig förbi både United och West Ham.

Några korta

 • Chelsea är fortfarande obesegrade i ligan sedan Guus Hiddink tog över. I derbyt mot West Ham hamnade de i underläge två gånger om men Fabregas kunde kvittera på tilläggstid i första halvlek och sedan på straff i slutet på andra halvlek. Tung poängförlust för West Ham som vid seger hade klättrat till fjärdeplatsen i tabellen.
 • Norwich klättrade över strecket med en seger borta mot West Brom.
 • Norwich kunde sedan glädjas åt att varken Newcastle eller Sunderland vann i nordostderbyt.

Annorstädes

Ännu en tung vecka för Gary Neville. Valencia stod förmodligen för den bästa insatsen under Nevilles ledning då man vann med 2-1 mot Bilbao i Europa League. Det räckte dock inte, då Bilbao gick vidare på bortamål. Neville blev uppvisad på läktaren då han, med all rätt, tyckte att Bilbaos mål borde ha blivit bortdömt för handboll. Valencia föll sedan hemma mot Celta Vigo. John Guidetti gav gästerna ledningen efter 80 minuter och Mallo gjorde 2-0 några minuter senare.

Gianluigi Buffon slog rekordet för att ha hållit nollan under längst tid i Serie A. Han fick dock se sviten spricka, då Belotti sköt mål på straff när Juventus vann derbyt borta mot Torino med 4-1. Buffon gratulerades efter matchen av Edwin van der Sar, vars Premier League-rekord förstås är bättre än Buffons Serie A-rekord.

Omgångens resultat

 • Everton – Arsenal 0-2
 • Crystal Palace – Leicester 0-1
 • West Brom – Norwich 0-1
 • Watford – Stoke 1-2
 • Chelsea – West Ham 2-2
 • Swansea – Aston Villa 1-0
 • Southampton – Liverpool 3-2
 • Newcastle – Sunderland 1-1
 • Tottenham – Bournemouth 3-0
 • Manchester city – Manchester United 0-1