Telegraph: U21-lagen kan få spela Football League Trophy

Vi rapporterade nyligen om förslag gällande kraftiga förändringar för ungdomsfotbollen i England. Nu rapporterar Sam Wallace på Telegraph att Premier League förhandlar om att 16 av ligans U21-lag ska få vara med i Football League Trophy nästa säsong. Football League Trophy är en cup som är öppen för lagen i League One och League Two, där finalen spelas på Wembley.

Om Premier League-klubbarna får med sina U21-lag (det skulle i så fall vara de högst rankade akademierna som får vara med) kommer de mindre klubbarna att kompenseras ekonomiskt.

I en annan rapport ger Wallace stöd till rapporterna om förändringar av ungdomsfotbollen. Diskussioner förs om att inför Premier League II för U21-lagen. Wallace menar att matcherna i den ligan i så fall skulle spelas direkt efter a-lagens matcher. Vidare förs diskussioner om en internationell U19-turnering, som skulle hållas vid sidan av Uefa Youth League.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS