Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Assists av Memphis och Martial

Det var en emotionell när Holland mötte Frankrike i Amsterdam. Den holländska fotbollsikonen Johan Cruyff, som avled på torsdagen, hyllades förstås. I matchen var Frankrike inledningsvis det klart bättre laget. Griezmann satte 1-0 på frispark och Giroud ökade på till 2-0 första kvarten. Daley Blind var ensam Unitedrepresentant från start och han fick, tillsammans med övriga holländska försvarare, kämpa rejält för att undvika en förnedring. Blind spelade givetvis hela matchen, det finns nämligen en regel som säger att Daley Blind under inga omständigheter ska få vila.

Inför andra halvlek slängdes Memphis Depay och Anthony Martial in i hetluften. Det första Memphis gjorde var att slå frisparken som De Jong styrde in i mål med handen. Memphis låg också bakom kvitteringsmålet i den 86:e minuten, då han slog en kort hörna (en undrar varför Blind inte tar hörnorna) till en omarkerad Afellay (Morgan Schneiderlin hade förstås haft koll på Afellay om han hade fått vara med!) som placerade bollen i nät.

Frankrike fick dock det sista ordet. Anthony Martial fick bollen på vänsterkanten och slog en fin passning till Matuidi som satte segermålet.

  • Guillermo Varela är med i Uruguays landslag för första gången. Han fick byta om men fick ingen speltid då Uruguay spelade 2-2 borta mot Brasilien i VM-kvalet.
  • Jag tycker att [defensiv mittfältare] är hans bästa position,” säger Nordirlands förbundskapten Michael O’Neill om Paddy McNair. ”Jag var verkligen nöjd med honom. Han var där med sin fysik men han visade sin kvalitet med bollen. Han behöver bara bli van att spela på den här nivån. Jag gillade honom där på mittfältet med Davis och Norwood.” [BBC]
  • Sammanställning av landskamperna i mars.