U21: Man Utd – Chelsea 1-1

Uniteds U21-lag fick nöja sig med en poäng på Old Trafford inför nästan 10 000 åskådare när Chelsea gästade. Matchen slutade 1-1 efter att James Weir kvitterat för United efter dryga timmens spel.

United kom till spel med en namnkunnig men något defensiv startelva. McNair, Love och Varela fick alla spela mittfältare medan Ashley Young agerade som ensam spets. Noterbart var att Phil Jones gjorde comeback igen, efter en tids skadefrånvaro.

United hade, med sin defensiva uppställning, svårt att få igång något ordentligt anfallsspel utan det var gästerna som inledde bäst. Chelsea tog också ledningen efter 17 minuter på en frispark, en förvisso frispark men i Johnstones hörn där man förväntar sig att han ska rädda. En överlag svag halvlek slutade 0-1.

United höjde sig i den andra halvleken, och efter en timmes spel kunde planens bäste spelare James Weir kvittera. United spelade upp sig rejält, men först sista 20 minuterna började man trycka på ordentligt. Bästa läget fick Ashley Young på stopptid, men hans nick var svag i ett kanonläge. Matchen slutade 1-1.

United gjorde några offensiva byten i den andra halvleken, men alldeles för sent. Joe Rothwell fick endast spela fem minuter till exempel. Hade United gjort offensivare byten i ett tidigare skede är jag övertygad om att man hade vunnit den här matchen. Hela första halvlek är mer eller mindre bortkastad.

Vi fick ändå positiva besked; Ashley Young gjorde comeback och var väldigt företagsam på topp. Jobbade hårt och är definitivt redo att konkurrera om en plats i a-laget. Borthwick-Jackson var tillbaka och bör konkurrera ut Rojo om en vänsterbacksplats. Phil Jones spelade 75 minuter utan att, vad det verkar i alla fall, skada sig. Det ska dock nämnas att Jones inte imponerade nämnvärt, utan fick se sig överglänsas av den sex år yngre mittbackskollegan Ro-Shaun Williams. Annars var James Weir bäst på planen, gav sig inte på en enda boll och var kreativ i det mesta han gjorde, Uniteds enda målskytt också.

Manchester United – Chelsea 1-1 (0-0)

Uniteds mål: Weir (61)
United: Johnstone; Riley, Williams, Jones (Redmond 76), Borthwick-Jackson; McNair, Love; Varela, A.Pereira (Rothwell 88), Weir; Young