Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Adepterna: Castro Pereira, Poole och Williams

I säsongens förmodat sista avsnitt av adepterna tar vi en närmare titt på målvakten Joel Castro Pereira samt mittbackarna Regan Poole och Ro-Shaun Williams. Poole debuterade i hemmamatchen mot Midtjylland medan Castro Pereira och Williams båda har suttit på bänken under säsongen.

Joel Castro Pereira

Joel Castro Pereira föddes den 28 juni 1996 i Le Locle, Schweiz. Pereira har portugisiska föräldrar och har, trots en del U-landskamper med Schweiz, valt att representera Portugal på landslagsnivå.

Embed from Getty Images

Pereira provspelade för United sommaren 2012 och skrev senare också på ett kontrakt med klubben. Pereira har imponerat stort i United sedan dess och blev i inledningen av säsongen 15/16 utlånad till Rochdale i League One där han blev uppskattad innan han var tvungen att återvända till United på grund av målvaktsbrist kring mötet med Midtjylland i Europa League.

Spelarkaraktär

Joel Castro Pereira är en atletisk målvakt, som trots det är rätt så allround. Pereira har ett flertal straffräddningar på sitt CV och räddade faktiskt en straff i sin debut med Rochdale. Tiden i England har även gjort att Pereira utvecklat sitt spel i eget straffområde, även om det förstås kan bli bättre likt de flesta unga målvakter. Spelet med fötterna har Pereira definitivt med sig och har fortsatt att utveckla det.

Framtidsutsikter

Det råder ingen tvekan om att Pereira är en duktig målvakt. Redan högt uppskattad i Rochdale efter sin korta tid där men att slå sig in som målvakt i Manchester United är det inte det lättaste. Utgångstipset får vara att Castro Pereira inte lyckas slå sig in i United. Men om man bara ser till spel på U21-nivå så har han presterat bättre än Sergio Romero. Och visst vore det spännande att se Pereira få en match i ligacupen nästa säsong, det vore jag trygg med.

Joel Castro Pereira

Namn: Joel Dinis Castro Pereira
Född: 1996-06-28, i Boudevilliers, Schweiz
Nationalitet: Portugal
Position: målvakt
Till United: 2012-07-12 från Neuchâtel Xamax (Schweiz)
Andra klubbar: Neuchâtel Xamax (-2012), Rochdale (lån, 2015)
Landslag: har representerat Schweiz U15, U16 och U17 och Portugals U17, U18 och U19
Övrigt:

Karriär

Säsongen 2012/13MatcherMål
U1820
Säsongen 2013/14MatcherMål
U1820 (1)0
U2140
Säsongen 2014/15MatcherMål
U2190
Säsongen 2015/16MatcherMål
U21120
Rochdale80
TotaltMatcherMål
U1822 (1)0
U21250
Rochdale80

Spelarprofil Joel Castro Pereira »

Regan Poole

Regan Poole föddes i Cardiff, Wales, den 18 juni 1998. Poole inledde sin karriär i Cardiff City men blev släppt av klubben. Poole gick sedan till Newport County där han fick förtroende som mittback istället för innermittfältare. Debuten behövde han inte vänta länge på och den 14 september 2014 gjorde han sin första a-lagsmatch mot Shrewsbury, då 16 år gammal. Matchen slutade 0-0 och Poole blev den yngste debutanten någonsin för Newport County.

Embed from Getty Images

Det blev till slut 15 matcher för klubben innan större klubbar visade intresse för talangen. Ett provspel med Liverpool blev det innan United lade vantarna på honom, på deadline-day 2015.

Spelarkaraktär

Regan Poole inledde sin karriär som innermittfältare, men firade inga större framgångar i Cardiff där. Det var istället i Newport County som Poole fick sin utväxling, och då som mittback. Att spela som mittback i League Two som 16-åring kräver en hel del, och där har Poole bevisat att han besitter fin potential. Men det är inte fysiken som är Poole:s styrka, utan det är spelet med fötterna, lugnet och hans spelförståelse där han tenderar att ofta stå rätt i positionen. Det har dock blivit en del mittfältsspel för Poole i Uniteds U21-lag, och hans hittills enda inhopp i a-laget var, förvisso i några få minuter, som innermittfältare.

Framtidsutsikter

Kommer Poole lyckas i United? Det är en oerhört svår fråga att svara på i nuläget, då han spelat alldeles för lite för att man ska kunna bedöma honom på ett rättvist sätt. Förutom det faktumet så har Poole spelat en hel del innermittfältare under sin korta tid i klubben, och det är faktiskt oklart var man ser honom i framtiden. Rimligtvis är det som mittback, men det går inte att utesluta att Poole kan bli en duktig innermittfältare. Men är man ordinarie i ett League Two-lag som 16-åring, då har man något speciellt i sig. Det ska i alla fall bli otroligt spännande att följa hans framfart och det är inget tvivel om att United sitter på en riktigt stor talang i Regan Poole.

Regan Poole

Namn: Regan Leslie Poole
Född: 1998-06-18, i Cardiff, Wales
Position: mittback, defensiv mittfältare
Till United: 2015-09-01, från Newport County, 400 000 pund
Andra klubbar: Cardiff City (-2014), Newport County (2014-2015)
Landslag: har representerat Wales U17
Övrigt: Poole är Newport Countys yngsta a-lagsspelare någonsin

Karriär

Säsongen 2014/15MatcherMål
Newport County120
Säsongen 2015/16MatcherMål
U214 (2)1
A-laget0 (1)0
Newport County4 (1)0
TotaltMatcherMål
U214 (2)1
A-laget0 (1)0
Newport County16 (1)0

Spelarprofil Regan Poole »

Ro-Shaun Williams

Ro-Shaun Williams föddes den 3 september 1998 i Manchester. Williams har varit i Manchester United sedan han var nio år gammal men har likt många andra Unitedtalanger inlett sin karriär i Fletcher Moss Rangers. Mittbacken har alltid legat före sin tid och som 15-åring debuterade han i U18 och som 16-åring debuterade han i U21.

Embed from Getty Images

Det är dock inte för sin fotboll Ro-Shaun Williams blev rejält uppmärksammad 2014, när han slog skolrekordet på 100 meter löpning med rekordtiden 10.99 trots att han aldrig tränat löpning. Det förra rekordet hade den olympiske guldmedaljören Darren Campbell.

Spelarkaraktär

Det vore dumt att inte nämna snabbheten som en av Williams största styrkor. Att som mittback vara snabbare än majoriteten av de anfallare man möter är mycket ovanligt, även om det var på 100 meter Williams visade sin kapacitet så är han även snabb på kortare sträckor. Ro-Shaun har använts en del som ytterback, likt många andra, men det är som mittback han använts flitigast och också varit ordinarie där i U21 den här säsongen. Det är svårt att peka på några större svagheter hos Williams, men det krävs givetvis att han förbättrar sig på alla punkter. Främst kanske vad gäller fysiskt spel.

Framtidsutsikter

Ro-Shaun Williams har alla chanser att slå sig in i United. När han redan som 17-åring är aktuell för a-laget som mittback tyder det på att talangen definitivt finns där. Jag har i nuläget svårt att tro att han inte kommer att lyckas i United. Jag har aldrig varit mer exalterad över unga försvarare i klubben än jag varit över Williams och Tuanzebe samt Fosu-Mensah. Utgångstipset är därför att vi snart kommer få se Williams debutera, och att det inte blir det sista vi ser av honom i United.

Ro-Shaun Williams

Namn: Ro-Shaun Oman Williams
Född: 1998-09-03, i Manchester, England
Position: mittback
Till United: 2015-07-28, egen junior
Andra klubbar:
Landslag: har representerat Englands U16, U17 och U18
Övrigt:

Karriär

Säsongen 2013/14MatcherMål
U184 (2)0
Säsongen 2014/15MatcherMål
U1831 (1)1
U210 (1)0
Säsongen 2015/16MatcherMål
U18190
U2113 (1)0
TotaltMatcherMål
U1854 (3)1
U2113 (2)0

Spelarprofil Ro-Shaun Williams »


U21 inkluderar U21 Premier League, Manchester Senior Cup och Lancashire Senior Cup. U18 inkluderar U18 Premier League, FA Youth Cup, Milk Cup och Uefa Youth League (U19). Statistik för andra klubbar (endast a-lag) och a-laget inkluderar samtliga tävlingsmatcher.
All statistik per 2016-04-07.