Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Jones och Young aktuella för spel

Louis van Gaal har idag hållit presskonferens inför söndagens match mellan Tottenham Hotspur och Manchester United. Van Gaal fick faktiskt några frågor om motståndaren den här gången men det blev också mycket snack om Leicester.

  • Om Jones och Young: Phil Jones och Ashley Young är nu skadefria och de båda är aktuella för spel på söndag. Men Van Gaal är som vanligt försiktig med återkommande spelare och de får nog nöja sig med inhopp i bästa fall.
  • Om Rooney: Wayne Rooney har deltagit i två träningar med a-laget. Van Gaal säger att Rooney kommer spela med U21 mot Middlesbrough på måndag och att han inte är aktuell för spel mot Tottenham.
  • Om Januzaj: En som definitivt är ute är Adnan Januzaj som har en mindre skada.
  • Fler tillgängliga spelare nu: ”Det gör mitt jobb enklare för jag kan välja bättre. Men det gör tiden för mina spelare svårare. Det var en tid när jag inte kunde välja, bara de friska spelarna. Nu med alla ungdomar som har bevisat att de är kapabla att spela och alla som kommer tillbaka måste jag välja. Jag säger till spelarna: ’Ni måste hjälpa era kollegor när de inte får spela.’
  • Om erbjudandet från holländska förbundet:Jag vill inte svara på den typen av frågor. Det jag diskuterar med förbundet är mellan förbundet och mig. Det är samma som att jag inte diskuterar [offentligt] det jag diskuterar med Uniteds styrelse.
  • Om Tottenham:De har en väldigt bra trupp, det sa jag förra året också. Han har gjort ett lag av den truppen av individuella spelare. De pressar högt, har bra positionsspel, gör många mål och håller ofta nollan. De har bra organisation och struktur. Jag tycker att man kan ge beröm till Mauricio Pochettino.
  • Om läget i tabellen:Det intressanta är inte vad jag tycker. Det intressanta är att spelarna måste vinna matcherna. För tillfället för vi är en poäng efter, vi måste ta in avståndet. Vi måste vinna matcherna, pressen är på oss.
  • Leicester kan leda ligan med tio poäng när matchen börjar:Normalt är det tio, givetvis. För vi måste vinna, vi ska vinna [skrattar]. Pressen är också på Tottenham Hotspur nu för de måste ta igen avståndet till Leicester City. För tillfället är Leicester City i en bra position.
  • Bra mot de bra, dåligt mot de dåliga:Det är en väldigt intelligent fråga. För jag har redan sagt att vi behöver kreativa spelare, fler snabba spelare, snabbtänkande spelare. De lägre placerade lagen parkerar oftast bussen, det är svårare. Topplagen vill spela mot oss, då kan vi också spela. Så har jag analyserat det.
  • Om Leicester:Leicester spelar alltid på samma sätt. De organiserar sig väldigt bra defensivt. De spelar direkt med kontringar. Jag tycker att det alltid är enklare att göra så. Men alla accepterar det från Leicester City. De gör det fantastiskt tycker jag. Jag gillar sättet de spelar på, de spelar som ett lag, spelarna tar ansvar och de har mycket energi i spelet. De har också spelare som passar för det, men det kan man alltid säga i efterhand, man måste se det i förväg. Ranieri och de som har valt spelarna har gjort ett bra jobb.

Tolkat via livestream.