Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Tottenham – United

Embed from Getty Images

I söndags så gjorde United en allt annat än övertygande match mot Tottenham. Hemmalaget tilläts göra tre mål på sex minuter i mitten av den andra halvleken och Unitedspelarna såg ut att vilja vara någon annanstans. Nedan följer betygen från mötet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

Trots tre insläppta mål så gjorde sig De Gea förtjänt av överbetyg. Stod för några kvalificerade räddningar och tur var väl det, för annars hade det kunnat rinna iväg ordentligt.

Timothy Fosu-Mensah
7,5

Utbytt 68´. Ynglingen gjorde återigen en finfin insats. Tog för sig offensivt, särskilt inledningsvis när United var det bättre laget, och var dessutom mycket lyckad i sitt defensiva arbete. Var bäst på plan i bortalaget och var inte kvar när defensiven fallerade då han hade tvingats till byte på grund av skada.

Chris Smalling
5

Backlinjen stod upp okej i en dryg timme, även om Spurs mycket väl hade kunnat göra mål redan före paus när Smalling med kollegor hade förtvivlat svårt att få tag i och framför allt få i väg bollen. Efter minut 70 tappade man det mesta och såväl markering som kommunikation och offervilja var spårlöst försvunna företeelser.

Daley Blind
4,5

Se ovan och lägg till att Blind såg vilsen ut redan tidigt.

Marcos Rojo
5

”Presterade” i klass med övriga backar, vilket betyder underkänt.

Michael Carrick
5

United var bra i en kvart, så även Carrick. Såg långsam ut i jämförelse med Spursmittfältarna. Saknade ofta alternativ på grund av orörliga medspelare.

Morgan Schneiderlin
5

Gör bra grejer stundtals och ett exempel är när han bryter en passning på offensiv planhalva vilket gav Martial en kontringsmöjlighet i första halvlek. Kämpade i defensiven men hade förtvivlat svårt att vinna boll och med att få iväg densamma när Spurs fick fäste i och i närheten av straffområdet.

Juan Mata
4,5

Utbytt 76´. Mata såg också bra ut i ungefär en kvart och sedan försvann han ur matchen, och med det Uniteds spel. Betyget sänks av hans håglösa, alternativt nonchalanta, agerande vid några defensiva situationer, vilket ledde till diverse farligheter för hemmalaget. Detta är inte likt Mata som brukar visa upp en fin lagmoral.

Jesse Lingard
4,5

Tillförde mer eller mindre ingenting och torde få nöta bänk inom kort om han inte börjar prestera. Bör spela på en kant och ingen annanstans.

Anthony Martial
7

Blixtrade som vanligt till när han väl fick bollen rättvänd och var mycket nära att ge United ledningen med ett riktigt drömmål strax före Spurs 1-0-mål. Även om han har visat att han är duktig och användbar på kanten så är det helt oförklarligt att LvG valde att spela Young centralt istället för att flytta in Martial nr Rashford byttes ut.

Marcus Rashford
5

Utbytt 46´. Osynlig och isolerad på topp.

Inhoppare

Ashley Young
6

Inbytt 46´. Varnad. Spelades, konstigt nog, som anfallare. Detta trots att Martial fanns att tillgå. Hade det inte lätt i en ovan position samtidigt som han precis har kommit tillbaka från skada. Detta gör att kravnivån sänks något och han klarar sig undan med godkänt betyg.

Matteo Darmian
n/a

Inbytt 68´. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas. Kan knappast ha varit kul för Darmian att ha släppt in tre mål på åtta minuter. Även om han såklart inte kan lastas för detta så agerade han tveksamt och stärkte knappast sina odds gentemot Fosu-Mensah.

Memphis Depay
n/a

Inbytt 76´. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas. Utmärkte sig endast genom att börja bråka med Tottenhams Walker.