Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: De Gea är en av de bästa du kan föreställa dig

Louis van Gaal var förstås på gott humör sedan Manchester United säkrat en semifinalplats i FA-cupen via en imponerande 2-1-seger mot West Ham.

  • Vad gick rätt? ”Jag tycker att vi spelade väldigt bra defensivt, för vi gav inte bort mycket. Jag tror att när vi hade bättre fattning, för de förlorade bollen många gånger, då kunde vi ha avslutat bättre. Jag sa i halvtid att det är många möjligheter, vi måste visa lugn i slutet [av anfallen]. I andra halvlek gjorde vi det bättre, men jag tycker att vi kunde ha avgjort matchen tidigare.
  • Om avslutningen: ”De sista fem minuterna måste vi vara rädda. Det är otroligt, men det är också det vackra med FA-cupen.
  • Om Rashfords mål: ”Ja [det var ett riktigt klassmål]. Jag var på bänken bakom hans skottavstånd och jag såg hörnet på målet och jag tänkte för mig själv: ’Du måste skjuta nu.’ Och han gjorde det, men det är mycket svårare [att göra].
  • Om De Gea: ”Han är vår målvakt. Vi har behållit honom. Det är för att han är en av de bästa målvakterna du kan föreställa dig. Jag är väldigt nöjd med honom.
  • Om att eventuellt vinna FA-cupen:Det är inte viktigt för mig, det är viktigt för klubben, för spelarna, för laget. Jag har sagt att jag vill ha en titel, givetvis är jag väldigt glad men det är väldigt viktigt för klubben. Ni har sett fansen under matchen.