Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Ham – United

Embed from Getty Images

United tog i onsdags en oerhört efterlängtad triumf när man slog tillbaks West Ham United i FA-Cupen med 2-1 på bortaplan. Nu väntar Everton i semifinalen och hoppet om en titel denna säsong lever än. Hur presterade då spelarna i onsdags? Det får ni ta del av i spelarbetygen.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea

9

Bäst i Manchester United som vanligt. Fick återigen bevisa varför han är världens bästa skottstoppare. Sista tio minuterna under West Hams anstormning var han helt fenomenal.

Timothy Fosu-Mensah
8

Här har United en guldklimp att bygga framtiden kring. Oavsett var han placeras på planen så gör han ett gott jobb och bidrar med sitt självförtroende både offensivt och defensivt. Denna match var han ytterback, där han ångade fram längs korridorerna matchen igenom på ett föredömligt sätt.

Chris Smalling
7

Chris Smalling fick som vanligt den tacksamma rollen att punktmarkera motståndarnas farligaste anfallare, denna gång följde han Andy Carroll matchen igenom. Christopher plockade bort sin landsman matchen igenom, om vi bortser från några sekvenser i slutet av andra halvlek. Bra match av vår tredjekapten.

Daley Blind
6

Blind fortsätter vara upp och ner i sitt försvarsspel. Personligen hävdar jag att holländaren bör ersättas i centrallåset till sommaren. I denna match skötte han försvarsspelet på ett bra sätt och snappade upp de bollar som duellen Smalling/Carroll utbringade.

Marcos Rojo
5

Utbytt ’68. Rojos nivå sedan återkomsten har varit under all kritik. Försvarsspelet är stundtals miserabelt, och då ska vi inte ens nämna hans offensiv. Denna match var hur som helst ett minimalt steg i rätt riktning där han inte blev utsatt på samma sätt som tidigare.

Michael Carrick
6

Carrick höjde sig mot sitt gamla lag och var bidragande i allra högsta grad till att United lämnade Boleyn Ground med en seger. Allt som oftast är tempot för snabbt för den rutinerade engelsmannen, men nu hängde han med och då är han bra.

Marouane Fellaini
6

Även Fellaini hängde med i matchens tempo, och han bidrog med det han var placerad på planen för. Han bufflade och var som vanligt inblandad i dueller här och var, men dessutom befann han sig på rätt plats och tryckte in det viktiga 0-2-målet.

Jesse Lingard
7

Pigg insats av Lingard. Var ofta den som satte tempot i vårt spel och drev igång de farliga anfallen. Nära att bli målskytt vid två tillfällen, men friläget brändes och skottet i andra halvlek trodde jag först gick stolpe in men reaktionerna på planen visade att så inte var fallet.

Ander Herrera
6

Utbytt ’76. Relativt anonym i spelet, där han inte kom till sin rätt fullt ut. Varit förbisedd av Van Gaal en tid och det märktes att spanjoren inte var i full matchform. Blixtrade ändå till emellanåt och låg bakom några anfall. Även om prestationen inte var hundra är hans bidragande med energi viktigt för laget.

Anthony Martial
6

Ytterligare en relativt anonym spelare. Trots att offensiven var frejdig kom inte Martial till sin rätta. Hamnar i Memphis-syndromet stundtals, där han försöker sig på för svåra saker istället för att nyttja sin snabbhet. Stod ändå för två assist.

Marcus Rashford
8

Utbytt ’90. En oslipad diamant ut i fingerspetsarna. Är ibland kantig och lite slarvig, men ofta är han alldeles genialisk. Har en fantastisk spelförståelse och spetsegenskaper i snabbhet och tillslaget. Ofta befinner han sig på rätt plats i straffområdet och ofta dribblar han av sin motståndare, när han dessutom prickskjuter krysset kan vi inte göra något annat än att ställa oss upp och applådera vårt anfallsess.

Antonio Valencia
6

Inbytt ’68. Sprang upp och ner längs sin högerkant med omedelbar verkan. Kommer tillföra lite bredd med sin återkomst, men Valencia saknar en del egenskaper för att vara en spelare att förlita sig på.

Morgan Schneiderlin
N/A

Inbytt ’76. Kom in i ett tufft läge av matchen där West Ham inledde en mastig offensiv. Var ändå nyttig med sina defensiva egenskaper framåt slutet.

Wayne Rooney
N/A

Inbytt ’90. Kaptenen är tillbaks. Nu återstår det att se hur han kommer användas, om han kommer användas. Fortsättning följer!