Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstningen för årets spelare är öppen

Manchester Uniteds supportrar kan nu rösta i Manchester United Player of the Year Awards. Uniteds årliga gala hålls senare under säsongen och röster från supportrarna avgör tre priskategorier: Årets spelare, årets mål och årets U21-spelare.

Alla a-lagsspelare är nominerade till priset som årets spelare. Vinnaren får Sir Matt Busby Player of the Year Award. David de Gea har vunnit de två senaste åren och frågan är om han inte vinner för tredje året i rad.

Reglerna dikterar att säsongens snyggaste mål inte kan göras under säsongens avslutande matcher, därför har United redan nu nominerat tio mål till priset som årets mål. Innan du röstar kan du se de tio målen på den officiella hemsidan. Personligen måste jag säga att jag tycker att kvaliteten på de nominerade målen är tämligen dålig den här säsongen. Förra året vann Juan Matas mål mot Liverpool.

Till priset som årets U21-spelare, som får Denzil Haroun Reserve Player of the Year Award, har Cameron Borthwick-Jackson, Donald Love och James Weir nominerats. Förra året vann Andreas Pereira.

https://twitter.com/DoronSalomon/status/720987903531229184

Konsensus bland de som följer U21 tycks vara att det är självklart att Weir ska vinna priset. Jag kan bara hålla med. Risken är väl att Borthwick-Jackson vinner priset för sina insatser i a-laget, men ska vi räkna insatser i a-laget borde förstås Anthony Martial få priset. Jag kan tycka att det är tveksamt att Borthwick-Jackson ens är nominerad, han har faktiskt bara gjort nio U21-matcher den här säsongen.