Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United – Villa 1-0: Rashford skickade Aston Villa till Championship

Embed from Getty Images

Marcus Rashford blev återigen matchvinnare när Manchester United besegrade Aston Villa med 1-0 på Old Trafford. Rashford slog till efter en dryg halvtimme i en bedrövlig Premier League-match. Resultatet innebär att Aston Villa är degraderade och kommer att spela i Championship nästa säsong.

Det var absolut ingen bra fotbollsmatch på Old Trafford, gästerna var precis så dåliga som tabellen indikerar och hemmalaget var bara marginellt bättre. United dominerade förstås spelet men hade svårt att skapa heta målchanser. Segern hängde också på en skör tråd, Villa var mycket nära att kvittera i slutet, först på ett friläge och sedan två gånger om på de efterföljande hörnorna.

Matchreferat

Louis van Gaal valde att vila spelare som Anthony Martial, Timothy Fosu-Mensah, Jesse Lingard och Michael Carrick i mötet med hopplösa Aston Villa. Därmed var Wayne Rooney och Antonio Valencia tillbaka i startelvan efter skadefrånvaro. Tillbaka i startelvan var också Memphis Depay, som har var petad den senaste tiden.

Matchöppningen såg ut som förväntat. United dominerade spelet men hade svårt att skapa målchanser. Första halvtimmen hade United nio hörnor utan att skapa någon vass målchans. Villa stack upp med några frisparkar på offensiv planhalva men hade heller målchanser att tala om.

Mitt i första halvlek började det hagla. Vilket var det mest anmärkningsvärda så långt. Haglet var dock av mildare art och, till skillnad från i Stoke i december 2013, behövde domaren inte stoppa matchen. Några minuter senare sken solen.

Mata fick, framspelad av Rashford, ett bra skottläge i straffområdet men skottet var uselt och gick till inkast.

Embed from Getty Images

Matchen var en halvtimme gammal när Rooney vann en frispark på mittplan. Lagkaptenen tog den snabbt och skickade en fin krossboll till Valencia på högerkanten. Högerbacken tog emot bollen fint, tittade upp och såg att Marcus Rashford hade sprungit sig till en fin position i straffområdet och för en gångs skull slog Valencia sitt låga inlägg förbi ytterbacken. Rashford mötte förstås bollen fint och satte behärskat bollen i nät på sitt första tillslag. Mål i första halvlek!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Rashford fick ett bra läge att göra 2-0 i början på andra halvlek men han kom ur vinkel efter försvararens tackling. En mer rutinerad anfallare hade mött tacklingen där och vunnit straff men då Rashford istället undvek tacklingen ska han ha beröm för att han inte filmade. Rooney borde ha gjort 2-0 efter en fin framspelning av Memphis men Rooneys mottagning var misslyckad. Memphis tog sig sedan vackert förbi på vänsterkanten men hans inspel gick förbi alla spelare. Mata tvingade målvakten till en bra räddning efter hörna av Blind.

Men United klarar inte av att stänga matchen. Villa kommer fram mer och mer men det blir sällan farligt.

Efter 83 minuter borde Villa dock ha kvitterat. Valencia tappar bollen och Villa kontrar, bollen går till Ayew som har löpt in bakom Smalling i offensivt straffområde. Ayew söker inhopparen Gestede framför ett öppet mål men Blind tar sig in framför och kan bryta. Anfallet slutar med hörna för Villa och där drar Gestede bollen i stolpen. Det blir en ny hörna och en ny målchans, Clark får fritt nickläge men han nickar inte bättre än att De Gea kan klistra bollen.

Embed from Getty Images

United får den sista målchansen. Inhopparen Fosu-Mensah vinner bollen på mitten och ger den till en annan inhoppare, Martial, som friställer Memphis. Holländaren försöker lägga bollen mellan benen på målvakten men Guzan lyckas styra bollen till hörna.

Dåliga lag, dålig fotboll

Det var två dåliga lag som möttes på Old Trafford. Aston Villa var mestadels bedrövliga och visade med all tydlighet att de inte har i Premier League att göra. Tyvärr var Manchester United inte värst mycket bättre.

Känslan var att United gick på halvfart och tyvärr är inte dagens United bra nog för att vinna på halvfart ens mot ett lag som Villa. Visst, hemmalaget dominerade matchen och hade fullständig kontroll under större delen av matchen men det var ont om vassa målchanser. Uniteds oförmåga att stänga matchen höll också på att kosta segern och egentligen var det bara tur att som räddade Uniteds nolla.

För United var det tillbaka till ruta ett efter den fina insatsen mot West Ham i onsdags. Det är på många sätt typiskt för United under Louis van Gaal, högstanivån är bra men medelnivån är alldeles för dålig.

I skrivande stund leder Manchester city med 1-0 borta mot Chelsea och om city vinner den matchen är Uniteds ligasäsong i praktiken över. Det blir inget Champions League nästa säsong men det är å andra sidan svårt att argumentera för att det här laget förtjänar en Champions League-plats.

Matchfakta

Manchester United1
Aston Villa0

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 34
Tid: Lördagen den 16 april 2016, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 411
Domare: Kevin Friend
• assisterande: Betts, Cann
• fjärde: Webb

Matchhändelser

32Marcus Rashford
Assist: Valencia
1-0
65Kieran Richardson

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Blind, Rojo
Schneiderlin
Mata, Fellaini, Rooney, Memphis
Rashford
Lingard för Rashford (46)
Martial för Fosu-Mensah (68)
Fosu-Mensah för Mata (76)
Avbytare: Romero, Young, McNair, Darmian
Manager: Louis van Gaal

Aston Villa

Guzan
Hutton, Clark, Lescott, Cissokho
Bacuna, Westwood, Gana, Richardson
Sinclair
Ayew
Gestede för Richardson (82)
Avbytare: Bunn, Richards, Sanchez, Gil, Lyden, Grealish
Manager: Eric Black