Spelarbetyg: United – Villa

Manchester United gjorde igår tillräckligt, och inte ett dugg mer, för att besegra Aston Villa med 1-0 på Old Trafford. Marcus Rashford gjorde målet, fint framspelad av Valencia, i en dålig fotbollsmatch med obefintligt underhållningsvärde.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

En lugn dag på jobbet.

Antonio Valencia
6,5

1 assist. Utmärkt assist till Rashfords mål. Större delen av matchen hade han bra koll defensivt och han följde med bra framåt. Minus dock för bolltappet som föranleder Villas kvitteringschanser i slutet.

Chris Smalling
6

En mestadels lugn afton på jobbet, där Villa sällan hotade. Hamnar snett före Villas stora chans.

Daley Blind
6,5

Står för en matchavgörande brytning framför Gestede (efter att först ha brustit i kommunikationen med Smalling). Annars har han inte mycket defensivt arbete att stå i men han imponerade med en del fina uppspel.

Marcos Rojo
5

Rojo hade en väldigt offensiv position men bidrog inte alls i offensiven. Samtidigt fuskade han i defensiven, majoriteten av Villas halvchanser uppstod då deras högerytter fick mata inlägg utan motstånd. Sälj!

Morgan Schneiderlin
6

När det behövs går Schneiderlin enkelt in och vinner boll. Kan dock tycka att han borde haft en större påverkan på matchen, men det kan tänkas att han var hårt hållen av managerns taktiska direktiv.

Juan Mata
5,5

Utbytt 90. Skapar en del chanser men jag förväntar mig att Juan Mata ska dominera en sån här match.

Marouane Fellaini
5

Springer omkring i någon slags ingenmansland. Begränsat bidrag både offensivt och defensivt.

Wayne Rooney
5,5

Utbytt 67. Gör det okej i första halvlek och det är Rooneys fina frispark som föranleder målet. Efter paus är han dock inte alls bra, symboliserat av den bedrövliga mottagningen när han frispelas av Memphis.

Memphis Depay
6

I första halvlek syns det att han saknar självförtroende. I andra halvlek visar han att det finns en fotbollsspelare i honom. Men han har marginalerna mot sig och han lär få avsluta säsongen på bänken.

Marcus Rashford
7

Utbytt 76. 1 mål. Pigg, som så ofta. Målskytt igen efter en fin löpning i straffområdet och en behärskad avslutning.