Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Tottenham närmar sig Leicester

Jamie Vardy blev syndabock när Leicester tappade poäng mot West Ham. Hans onödiga utvisning var starkt bidragande till Leicesters poängtapp. Därmed fick Tottenham chansen att minska avståndet till serieledaren och det gjorde de med en överlägsen seger i Stoke.

Manchester United närmade sig fjärdeplatsen trots att Manchester city vann. Arsenal åkte nämligen på en tung poängförlust mot Crystal Palace och passerades därmed av city i tabellen. De båda är fyra poäng före United men ska mötas i den näst sista omgången, varför sannolikt kan räkna in en Champions League-plats om laget mot förmodan lyckas ta fem segrar på de fem sista matcherna i ligan.

En varning utfärdas för att den här kolumnen innehåller hemska scener som involverar Liverpool.

Poängtapp för Leicester i kontroversiell match

West Ham fick en gyllene chans att redan efter ett par minuter ta ledningen i bortamatchen mot Leicester. Kasper Schmeichel fick dock fingertopparna på bollen och via båda stolparna gick bollen utanför med minsta möjliga marginal. En kvart senare drog Schmeichel igång anfallet som slutade med att Kante friställde Vardy som satte 1-0.

Så långt hade allt, med både tur och skicklighet, gått Leicesters väg. Vardy blev varnad efter en halvtimme men det var inte mycket att orda om. Det borde åtminstone inte ha varit något att orda om.

Men rasisten Jamie Vardy är ju inte den vassaste kniven i lådan. Eller så förutsatte han helt enkelt att domaren Jon Moss skulle fortsätta domartrenden med att ge Leicester så mycket hjälp som möjligt. Matchen var hur som haver en knapp timme gammal när han sprang in i straffområdet. Han såg chansen att fuska.

Först satte Vardy sitt ben framför Ogbonna sedan slängde han sig och ropade på straff. Domaren blåste men istället för att peka på straffpunkten valde Moss att varna Vardy för filmning. Som alla utom Vardy hade räknat ut innebar det också ett rött kort då det var Vardys andra varning i matchen.

Embed from Getty Images

Moss beslut har vållat stor diskussion, något jag inte begriper för fem öre. Det var en solklar filmning av Vardy. Precis som det var när Vardy fuskade till sig en straff mot Manchester United hösten 2014. Den gången blev konsekvensen att Van Gaal-eran blev en orgie i tråkig fotboll. Den här gången blir konsekvensen förhoppningsvis att Leicester tappar ligatiteln.

Vardy accepterade förstås Moss beslut utan protest … nä, det var fel. Han bar sig mycket illa åt mot domaren och idag anklagades han av FA för dåligt uppträdande.

Något annat än att Vardy på torsdag bedöms skyldig får anses som en skandal. Om Vardy anses vara skyldig väntar en extra matchs avstängning, vilket i så fall innebär att rasisten inte är tillgänglig mot Manchester United.

Leicester stod emot länge med bara tio man på planen. Ofta genom att mittbacksparet Huth och Morgan slet i motståndarnas anfallare, så som de har gjort hela säsongen. Moss varande spelarna men lät dem hållas. Till det återstod ungefär fem minuter av matchen. Morgan omfamnade Reid som hade fått nog och slängde sig till marken. Domaren blåste straff. Vilket typ var den enda offensiva fasta situationen för West Ham på hela matchen där han inte borde ha blåst straff. Ibland får Wes Morgan vad han förtjänar, även om det den här gången råkade vara när han inte förtjänade det. Leicester protesterade förjäves, men i så pass stor utsträckning att klubben fick en FA-anklagan emot sig.

Andy Carroll satte straffen i nät och ett par minuter senare tog West Ham ledningen efter ett mycket vackert mål.

Tyvärr var matchen inte över där. Schlupp sprang in i straffområdet och såg att Carroll var i närheten. Schlupp kastade sig mot marken och domare Moss vågade inte stå emot, hans enda stora misstag under matchen. Straff för fuskarna Leicester, Ulloa gjorde mål och Leicester tog en oförtjänt poäng.

Tottenham körde över Stoke

Leicester City, we’re coming for you, sjöng Tottenhams supportrar.

En bortamatch mot Stoke ska inte vara en vandring i parken men det här Tottenhamlaget är inte som Tottenham brukar vara. De är Englands bästa och mest underhållande lag.

Embed from Getty Images

Tottenham missade mängder av chanser men åker ändå hem med en 4-0-seger i bagaget. Dele Alli och Harry Kane sköt två mål vardera.

Den här kolumnen hoppas definitivt att Tottenham vinner ligan!

Kommande motståndare: Crystal Palace

Manchester United möter Crystal Palace på Old Trafford på onsdag. Palace laddade med en bortamatch mot Arsenal. Den matchen var nästan identisk med Uniteds seger mot Aston Villa – dålig fotboll och dålig underhållning.

Arsenal dominerade i första halvlek utan att skapa någonsin. Det haglade inte ens i London, så matchen var nog faktiskt snäppet tråkigare än United mot Villa. Arsenals ledningsmål kom på tilläggstid i första halvlek då Sanchez nickade bollen i nät efter fint förarbete av Welbeck.

Matchen var dock inte helt identisk med Uniteds match mot Villa. När Palace fick sin kvitteringschans i andra halvlek lät Petr Cech, ni vet målvakten som skulle vinna ligan åt Arsenal, bli att rädda. Bolasies skott gick in i mål och matchen slutade 1-1.

Embed from Getty Images

En tung poängförlust för Arsenal som bara har tre segrar på de tolv senaste. De har city på bortaplan i näst sista omgången men annars ett på pappret enkelt spelprogam under avslutningen. Med Arsenals form kan ytterligare poängtapp dock inte uteslutas.

För Palace var det fjärde matchen i rad utan förlust (tre oavgjorda). Mycket tyder att på onsdagens match mellan United och Palace kommer att bli en väldigt händelsefattig affär.

Manchester city har hittat formen

Manchester city har haft en alldeles för bra vecka. Först gjorde de en mycket bra match då PSG besegrades i Champions League och sedan tog de enkel 3-0-seger borta mot Chelsea.

Efter förlusten mot United har city tagit nio poäng av nio i ligan och slagit ut PSG i Champions League. De ser trots allt ut att kunna reda ut säsongen.

En nyckel till formskiftet är förstås att De Bruyne är tillbaka i spel. Han är mycket bättre än en spelare i Manchester city ska vara.

Nu är vårt hopp att Cristiano Ronaldo krossar citys Champions League-drömmar.

Viss tröst för Chelsea efter 3-0-förlusten är att de idag vann Uefa Youth League.

Allt går Liverpools väg

När undertecknad hade torkat upp spyorna som oundvikligen uppstår när Liverpool möter Borussia Dortmund ledde tyskarna med 2-0. Då kändes allting bra.

Liverpool var förvisso bra och skapade bara i första halvlek fler chanser än Manchester United har gjort på hela säsongen. Men de gjorde ju inte mål och eftersom Dortmund effektivt ledde med tre mål så var det givet att Liverpool skulle åka ur Europa League.

Liverpool reducerade tidigt i andra men Reus, efter fantastiskt förarbete av Hummels, satte spiken i kistan då han gjorde 3-1 efter en knapp timme. Ja, åtminstone borde det ha varit spiken i kistan.

Men Liverpool stod för en episk vändning och är i semifinal i Europa League. Usch, usch, usch.

Av bara farten vann Liverpool sedan med 2-1 borta mot Bournemouth i Premier League. Liverpool är nu ett av ligans absolut formstarkaste lag. Det borde vara för långt till Champions League men om inte Van Gaal passar sig kan han sluta efter Liverpool.

Fördel Sunderland i bottenstriden

Sunderland vann med 3-0 borta mot Norwich i en match som inte borde ha slutat 3-0. Men Norwich försökte spela fotboll och gjorde, som det bottenlag de är, ett gäng misstag. Sunderland spelade på säkerhet och utnyttjade alla Norwichs misstag.

Sunderland är nu en poäng bakom Norwich men har en match till godo (Everton på hemmaplan) och dessutom bättre målskillnad. Tyvärr tyder väldigt mycket på att Sunderland ska lyckas klara sig kvar i ligan det här året också.

Newcastle grep det sista halmstrået med en 3-0-seger hemma mot Swansea. De är tre poäng bakom Norwich men har, som Sunderland, en match till godo. Vi får hoppas att Newcastle vinner sin hängmatch, då de har hemmamatch mot Manchester city imorgon.

Annorstädes: Allt skiter sig för Barcelona

Den 20 mars var Barcelona nio poäng före Atlético och tio poäng före Real i toppen på La Liga (lagen hade lika många matcher spelade). De var i final i cupen och i kvartsfinal i Champions League, som givna favoriter att bli första lag att vinna Champions League två år i rad (Champions League är trots allt inte samma turnering som Europacupen). Sedan dess har det inte gått så värst bra.

De blev oavgjort mot Villarreal och sedan förlust mot Real. Därefter följde en förlust mot David Moyes gamla Real Sociedad.

Men Barcelona hade ju spelschemat på sin sida!

Igår förlorade så Barcelona hemma mot Gary Nevilles gamla Valencia. De leder fortfarande ligan, på inbördes möte mot Atlético. Real är en poäng bakom. Under tiden har Barcelona också passat på att åka ur Champions League. Så det kan gå.

I Championship är det toppmatch imorgon, då tvåan Burnley (83 poäng) har hemmamatch mot ettan Middlesbrough (85 poäng). Bakom smyger James Wilsons Brighton med på 81 poäng. Det är upplagt för stor dramatik i sista omgången då Middlesbrough har hemmamatch mot Brighton. Middlesbrough avgjorde förra veckan på övertid både mot Reading och Bolton.

Omgångens resultat

  • Norwich – Sunderland 0-3
  • Manchester United – Aston Villa 1-0
  • Everton – Southampton 1-1
  • Newcastle – Swansea 3-0
  • West Brom – Watford 0-1
  • Chelsea – Manchester city 0-3
  • Bournemouth – Liverpool 1-2
  • Leicester – West Ham 2-2
  • Arsenal – Crystal Palace 1-1
  • Stoke – Tottenham 0-4