Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Vi är längre fram än förra året

På lördag möts Manchester United och Everton på Wembley i FA-cupens semifinal. Manchester Uniteds manager Louis van Gaal höll presskonferens inför matchen redan på idag.

  • Skadeläget: Bara Schweinsteiger och Shaw är definitivt ute. Januzaj kanske också är ute då han ännu inte har spelat i U21 efter sin skada. ”Alla vill spela i en semifinal. Jag måste välja 18 spelare och jag har 24 som är tillgängliga så jag måste göra sex av dem besvikna.
  • Har United gjort framsteg?Vi är längre fram än förra året, då var vi i kvartsfinal. Det betyder att vi är bättre än förra året.
  • Cupens betydelse? ”Det är inte upp till mig att bedöma, det har jag redan sagt. Jag gör mitt yttersta. Vi är i semifinal i FA-cupen och vi är med i racet om topp fyra i ligan, det var vårt mål.
  • Om Martinez:Jag vill inte inverka på andra managers arbete och miljö, det är inte bra att göra det.
  • Om Evertons unga spelare:Jag kan inte prata om individuella spelare, framför allt inte spelare i andra klubbar. Då tror de att vi är intresserade av spelarna och det är inte bra för Manchester United eller Everton.
  • Om att ge unga chansen:Det är en del av en bra manager [att satsa på unga spelare]. Jag tror på unga spelare, det ger stimulans till gruppen. Det är viktigt. Du måste ha en mix av unga spelare och äldre.
  • På en fråga om Rashfords framgångar svarade Van Gaal så här:Jag har haft det i alla mina klubbar, för jag ger spelarna chansen att göra det. Patrick Kluivert gjorde, som 18-åring, samma i Ajax som Rashford gör nu. I Bayern var det Muller, i Barcelona Xavi, Iniesta, Motta. Det är inte konstigt, ålder är inte den stora frågan. Kvalitet är den stora frågan.
  • Förtjänar tränare som Warren Joyce beröm för att spelarna är redo? ”De är inte redo. Inte heller Marcus Rashford är redo. Han vet det, han kan lära sig mycket. Du behöver mod för att ha unga spelare i truppen. Givetvis förtjänar akademin och alla ledare i akademin och scouterna beröm. Jag är en liten del av det. Men den delen är väldigt viktig, för du behöver mod för att göra det.
  • Om Fosu-Mensahs position:Det beror på vakanserna i din trupp. De spelar inte alltid på den position de har spelat på tidigare i sin karriär. Det är också lite tur, när du tror att en ung spelare har chansen att lyckas på en position och han gör det. Du kan inte säga att en spelare är en ytterback eller en mittfältare. Du kan se på spelarens kvaliteter och vilka kvaliteter som behövs på en viss position. Kanske fastnar han då på den positionen.

Tolkat via livestream.