Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hodgson: Troligen ingen EM-plats för Rashford

Englands förbundskapten Roy Hodgson har i veckan pratat med media. Ett av diskussionsämnena har varit Manchester Uniteds succéanfallare Marcus Rashford. Hodgson ger inga definitiva besked men han säger att det inte är troligt att Rashford blir uttagen till EM i sommar.

Jag tycker att det skulle vara ett väldigt vågat beslut att ta ut Rashford och jag tycker att det möjligen skulle betyda att någon lämnas bakom som, enligt mig, har större anledning att bli uttagen,” säger Hodgson.

Förbundskapten säger att Rashford hade haft en bra chans om det hade funnits 30 platser i truppen. Hodgson stänger dock inte dörren helt för Rashford: ”Man vet aldrig. Faktum är att det skulle vara korkat att säga: ’Nej, han är inte redo, han kan inte göra det.’ Jag är säker på att han skulle kunna göra det. […] Har han en fin framtid? Ja. Är det uteslutet att han följer med England? Det är inte otroligt men det ser osannolikt ut med spelarna vi redan har och konkurrensen om platserna på de positionerna.

En Manchester United-anfallare blir det åtminstone i Englands trupp, då Hodgson inte har några planer på att peta Wayne Rooney. ”Jag ser ingen anledning till att hans position i gruppen ska ifrågasättas. […] Jag förstår inte varför det skulle vara klokt att lämna honom utanför truppen när han har gjort ett så bra jobb som kapten för oss de senaste två åren.

Hodgson tror att kritiken kan lyfta Rooney men han även om Rooney är garanterad en plats i truppen så har han ingen given plats i startelvan.

Läs mer på Guardian.