United betalar mest till agenter

Enligt nya Fifaregler måste fotbollsförbunden publicera hur mycket pengar som klubbarna betalar till agenter och andra mellanhänder för spelaraffärer. Det engelska fotbollsförbundet FA har idag publicerat data för perioden 1 oktober 2015 till 1 februari 2015.

Vi noterar att United betalade mer än tio miljoner pund i avgifter under perioden, vilket är den överlägset största siffran bland Premier League-klubbarna. Liverpool betalade 6,7 miljoner och Manchester city betalade 5,9 miljoner men ingen annan klubb kommer ens upp i en tredjedel av vad United betalade. United står för mer än en femtedel (21,5 procent) av avgifterna för alla Premier League-klubbar.

Det är dumt att dra överdrivet stora slutsatser av detta då perioden är relativt kort men det går inte att komma ifrån att Uniteds avgifter förefaller vara extrema.

Uppdatering: I ett lite längre perspektiv är United fortfarande den klubb som betalar mest men avståndet till övriga klubbar är mindre.

(I ovanstående tweet ska det förmodligen stå 2015 och inte 2014.)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS