Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: United mot Palace i finalen

Crystal Palace vann idag mot Watford i FA-cupsemifinalen och blir därmed Manchester Uniteds motståndare i finalen. United fick hjälp i ligaspelet då Sunderland tog poäng mot Arsenal. I toppen på tabellen tog Leicester en säker seger.

Palace till final

Det blir Manchester United mot Crystal Palace i FA-cupfinalen den 21 maj. Matchen på Wembley kommer troligen sparka igång 18.30 men avsparkstiden är ännu inte fastställd.

Palace semifinal mot Watford var till stora delar en sämre och mindre dramatisk variant av Uniteds semifinal mot Everton. Palace tog en tidig ledning genom Bolasie och var det bättre laget i första halvlek. Spelövertaget gav dock bara ett mål.

I andra halvlek tog Watford över, precis som Everton gjorde igår. Kvitteringen kom efter 55 minuter genom Deeney. Men precis som United igår så tog Palace idag över efter kvitteringen. Det var dock mindre dramatiskt idag, det tog bara sex minute innan Wickham gjorde segermålet.

Embed from Getty Images

Watford var sedan inte speciellt farliga och Palace vann med 2-1. Expertkommentator Bojan Djordjic uttryckte det ganska bra: ”Det har varit alldeles för bekvämt för Crystal Palace.

För Palace blir det den andra FA-cupfinalen i klubbens historia. Motståndare första gången? Manchester United, i Alex Fergusons första FA-cupfinal. Då blev Lee Martin stor hjälte med matchens enda mål i omspelet.

Leicester vann utan Vardy

Leicester var som bekant utan avstängde Jamie Vardy i hemmamatchen mot Swansea. Hur skulle Leicester klara det? Alldeles utmärkt.

Redan efter tio minuter tog Leicester ledningen genom Riyad Mahrez, som senare ikväll mest troligt kommer att utses till årets spelare i England. Vardys vikarie Ulloa slog sedan till två gånger, efter en halvtimme (på en utmärkt frispark av Danny Drinkwater) och efter en heltimme. I slutskedet fastställde Albrighton, som överraskande fick börja på bänken, slutresultatet till 4-0.

Embed from Getty Images

Såvitt jag har förstått är det ännu inte klart om Vardy är tillgänglig mot United. Vardy erkände i veckan sig skyldig till olämpligt uppträdande efter sin utvisning förra veckan. Han har dock begärt ett personligt möte med FA för att försöka undvika avstängning.

Om Tottenham tappar poäng mot West Brom imorgon kan Leicester avgöra ligan på Old Trafford. Leicester behöver, om Tottenham går rent, fem poäng på de tre avslutande matcherna för att garanterat vinna ligan.

city passerade Arsenal igen

Manchester city tog igår en promenadseger, 4-0, hemma mot Stoke. Ett bra svar efter den oavgjorda matchen mot Newcastle.

Manchester United fick dock hjälp av Sunderland i kampen om fjärdeplatsen. Idag spelade Sunderland nämligen 0-0 mot Arsenal. Resultatet innebär att Arsenal återigen passerades av Manchester city.

För Sunderland innebar poängen att man klättrade över nedflyttningsstrecket, på bättre målskillnad än Norwich. En seger hade förstås varit välkommen för Sunderland och om något lag förtjänade segern så var det Sunderland. Spelschemat ger Sunderland fördel mot Norwich. Sunderland möter bara mittenlag som inte har något att spela för medan Norwich ställs mot både Arsenal och Manchester United.

Arsenals poängtapp innebär att United har häng på en Champions League-plats. United behöver rimligen avsluta med fyra raka segrar för att ha chansen. Det känns som en tuff uppgift, då United har ett svårt spelschema. På söndag har United hemmamatch mot Leicester, som ju slåss för titeln. Därefter följer en bortamatch mot Norwich och det är förstås en match som ska vinnas men Norwich slåss för att undvika nedflyttning och vi vet att det sällan blir givna segrar i såna matcher. Därefter väntar West Ham på bortaplan och det är tuff uppgift. West Ham spelar potentiellt för att sluta före United och de spelar också för att stänga Upton Park med en seger.

United kan som bäst sluta på 71 poäng. Manchester city och Arsenal kan båda nå 73 poäng, men då de möts i Manchester så kommer åtminstone ett av lagen tappa poäng där. Både city och Arsenal har dock överlägsen målskillnad mot United, så United behöver en vinnare i den matchen.

Liverpool tappade säker seger

Formstarka Liverpool hade en liten möjlighet att blanda sig kampen om Champions League-platserna. När de gick ifrån till 2-0 på en halvtimme i hemmamatchen mot Newcastle såg det ut som att de skulle gripa den chansen.

Newcastle kom emellertid ut som ett nytt lag i andra halvlek och grejade en poäng.

Embed from Getty Images

Det oavgjorda resultatet var förstås en besvikelse för båda klubbarna. Liverpool missade chansen att gå förbi West Ham och sätta press på United. För Newcastle innebär poängförlusten rimligen att deras chanser att klara sig kvar i Premier League är borta. Newcastle är en poäng bakom Sunderland och Norwich och har dessutom en match mer spelad och sämre målskillnad.

Omgångens resultat

  • Crystal Palace – Everton 0-0 (spelades 13 april)
  • Manchester city – Stoke 4-0
  • Bournemouth – Chelsea 1-4
  • Liverpool – Newcastle 2-2
  • Aston Villa – Southampton 2-4
  • Sunderland – Arsenal 0-0
  • Leicester – Swansea 4-0
  • Tottenham . West Brom spelas måndag
  • West Ham – Manchester United spelas 10 maj
  • Norwich – Watford spelas 11 maj