Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

PFA Merit Award till Ryan Giggs

Den engelska spelarföreningen PFA höll på söndagskvällen sin årliga gala. Manchester Uniteds Ryan Giggs tilldelades PFA Merit Award för förtjänstfulla insatser inom fotbollen. Giggs har tidigare prisats som årets spelare (2009) och som årets unga spelare (1992 och 1993) av PFA.

Jag är givetvis jätteglad att vinna alla tre priserna,” sa Giggs. ”Givetvis var det länge sen jag vann årets unga spelare. Jag hade turen att vinna PFA Player of the Year, som var en stor överraskning. Det här är givetvis en kombination av 25 år. Det är beröm till, givetvis mig själv, min familj, mina lagkamrater, alla jag har spelat med, ledare, familj och vänner. Det är givetvis ett firande jag ska försöka uppskatta.

Tidigare vinnare från Manchester United inkluderar Sir Bobby Charlton, Sir Alex Ferguson, Sir Matt Busby, George Best, Denis Law, Europacuplaget 1968 och Manchester Uniteds Class of ’92.

På galan utsågs som väntat Leicesters Riyad Mahrez till årets spelare medan Tottenhams Dele Alli mycket välförtjänt fick priset som årets unga spelare.

David de Gea fick som vi har berättat tidigare platsen som målvakt i årets lag.

Vi noterar fler vinnare med Manchester United-anknytning: Burnleys båda Manchester United-produkter Tom Heaton och Michael Keane tog plats i årets lag i Championship.

Årets lag i Championship innehöll skandalöst nog tolv spelare, då Daniel Ayala (Middlesbrough) och Michael Dawson (Hull) fick lika många röster som mittbackskollega till Keane (Keane fick givetvis flest röster). Ingen skandal så långt men här ska normalt utslagskriterier tillämpas men efter ett administrativt misstag fick både Ayala och Dawson meddelande om att de hade tagits ut i laget, varefter man beslutade att ha tolv spelare i laget.