Hillsborough: Polisen får skulden

Efter 27 långa år har så Liverpools supportrar fått upprättelse. Efter långa domstolsförhandlingar (en så kallad inquest) kom idag juryns beslut efter Hillsborougholyckan 1989. Domen är tydlig: Polisen anses vara skyldiga till att 96 Liverpoolsupportrar dog. Supportrarna anses ha dött till följd av olagligt agerande (unlawful killing) av polisen.

Sheffield Wednesdays agerande i planeringen inför matchen bedöms också ha varit en bidragande orsak och säkerheten på Hillsborough bedöms ha varit undermålig.

Däremot anses supportrarnas agerande inte ha bidragit till olyckan.

Nu väntar sannolikt en kriminalprocess.

Läs mer på BBC och Guardian.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS