Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag (party poopers)!

Det är dukat till  fest i Leicester – uttalas på korrekt svenska Läj-tjester eller möjligen Li-tjest-ärr – ikväll. Manchester Uniteds förbannade skyldighet är att förstöra festen. Vad som händer sen, det har inte med Manchester United att göra och är således irrelevant.

Men Manchester United har viktigare saker att oroa sig för än att förstöra Leicesters fest. United spelar för att tre absolut nödvändiga poäng i kampen om en Champions League-plats.

Den närmaste dåtiden har varit fylld av fakta om hur osannolik Leicesters ligatitel är. Den närmaste framtiden kommer vi svämmas över med sådana fakta. Så låt oss en gång för alla slå fast: Leicesters ligatitel är inte mindre sannolik än att Elvis lever. Odds och sannolikhet är inte samma sak, det högsta oddset är inte nödvändigtvis det minst sannolika. När det sätts ett odds på Leicester som ligamästare så sätts det i relation till oddsen på alla andra lag. Pengarna som bolagen måste dela ut till idioterna som satsade på betalas inte av bolagen, det betalas av alla idioter som satsade på Arsenal, Chelsea, Manchester city och Manchester United. Den, ickeexisterande, dag då det visar sig att Elvis faktiskt lever är det en ren förlustaffär för bolagen.

I den givna händelse att Manchester United vinner senare idag behöver inte Leicesterfolket oroa sig: Festen behöver inte ställas in. Det är nämligen så att Manchester Uniteds Museum & Stadium Tour fyller 30 år idag. Och det, det är värt att fira även i Leicester.

På tal om födelsedagar så fyllde John O’Shea år igår. Ni kanske minns John O’Shea?

Kanske? Det är klart att ni gör. Om ni mot förmodan inte minns John O’Shea så begriper jag inte varför ni läser det här.

Kungen är på plats idag.

Dagens bästa rykte handlar om Memphis Depay.

Nedräkningen till kontot hackat-förklaringen är igång. Skulle det inte röra sig om ett hackat konto så måste det vara så att Memphis på väg till Ajax, han har nämligen raderat alla sina PSV-bilder också.

Andrei Kanchelskis var första målskytt mot Leicester i Premier League.

I augusti 1998 var Manchester United ett pressat lag. Arsenal hade vunnit dubbeln några månader tidigare och sedan kört över United i Charity Shield. United hade förvisso värvat Jaap Stam men den riktiga supervärvningen saknades. David Beckham var nationell syndabock efter Diego Simeones filmning i VM. I ligapremiären ställdes United mot Leicester på Old Trafford.

Leicester tog en tidig ledning genom Heskey och då det återstod en kvart dubblade Tony Cottee ledningen för gästerna.

Några minuter senare sköt dock David Beckham bollen i mål via Teddy Sheringhams skalle. På tilläggstid fick United frispark. ”Has to be a Beckham special,” konstaterade kommentatorn.

Det snyggaste målet mot Leicester? Det gjorde Andy Cole.