Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Leicester

Embed from Getty Images

United tappade två poäng i racet om den fjärde och sista CL-platsen efter 1-1 mot titeljagande Leicester i eftermiddag.

Manchester United fick en finfin start mot serieledande Leicester efter att Martial tryckt in 1-0 redan i den 8:onde matchminuten. Trots att United hade ett tämligen stort spelövertag i hela den första halvleken så kunde Leicester kvittera i minut 17 genom Wes Morgan. United kunde inte förvalta sitt spelövertag till några fler mål och i den andra halvleken var Leicester istället det bättre laget. Detta tills dess att gästerna decimerades mot slutet av matchen. United, som borde ha fått straff i samband med det röda kortet, tryckte på under slutminuterna med matchen slutade oavgjort, vilket på det stora hela får sägas spegla matchbilden.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea – 6

Spanjoren kan inte lastas för målet och stod i övrigt för en kompetent insats. Gjorde dock inga jätteparader utöver en akrobatisk undanrensning av ett inlägg som gick mot mål.

Antonio Valencia – 6,5

En assist. Kommer fram bra i banan inledningsvis och detta resulterade bland annat i Uniteds ledningsmål. Valencia fintade upp bevakningen på läktaren då han istället för att slå ett inlägg vände upp för att slå ett inlägg med högerfoten i näste skede.  Bollen gick mycket fint mot bortre stolpen där Martial var helt omarkerad. 1-0 var givetvis ett faktum. I övrigt så var inläggskvaliteten, som vanligt, skiftande.

Chris Smalling – 6

En ok insats av Smalling som hade vissa problem med flera av Leicesters offensiva spelare i den andra halvleken.

Daley Blind – 5

Slog några helt okej hörnor men i övrigt så stod Blind för många defensiva misstag som hade kunnat resultera i fler än ett baklängesmål.

Marcos Rojo – 4

Rojo slog välriktade inlägg när han väl kom framåt i banan. Det var egentligen det enda positiva som han bidrog med. Han stod för flertalet misstag defensivt och drog bland annat på sig frisparken på vilken Leicester kvitterade. Detta följde han upp med att upphäva offsiden och förlora duellen mot Morgan. Därtill missade han flera offensiva passningar. Han hade särskilt stora problem vid fasta situationer.

Michael Carrick – 6

Varnad. Bra positionerad i första halvlek vilket avstyrde en hel del kontringsmöjligheter. Borde dock bli mer resolut bakåt och tappade dessutom i andra halvlek. Slarv och tappad boll gav gult kort i andra.

Jesse Lingard – 7

Utbytt 62´. Varnad. Pigg i inledningen och deltog speluppbyggnaden till 1-0 då han gav bollen till en överlappande Valencia. Var nära att näta när han serverades av Fellaini men Schmeichel reflexräddade. Fick ett friläge dessutom och såg först ut som att han borde ha fått med sig en frilägesutvisning men reprisen visade annat. Innovativ framåt men det renderade främst i en del hörnor. Mattades något i andra och byttes också ut relativt tidigt.

Marouane Fellaini – 7

Utbytt 75´. Fellaini var lyckosam i det mesta i den första halvleken. Han stod för en särskilt fin prestation vid Rojo-inlägg efter en kvart då han tog emot ett inlägg i straffområdet och serverade Lingard till den ovan nämnda målchansen. Han vann en hel del boll på offensiv planhalva ovh var livsfarlig vid lyftningar in i straffområdet. Spelade dessutom smart och gruffades lite med Hutt, dock inte utan anledning (han blev dragen i håret). Var mycket bra första 45 men tappade, liksom hela United, i andra. Hotade dock fortfarande via sitt huvudspel. fram tills dess att han blev utbytt med kvarten kvar.

Wayne Rooney – 7

Rooney tog ofta djup och hjälpte till med speluppbyggnaden. Läser spelet bra vilket leder till att han vinner mycket boll. Dribblade sig fram fint några gånger och slog frisparkarna med varierad framgång. Var väldigt involverad mot slutet när United var en man mer då han tog ett stort ansvar och visade vilja. Ett tydligt exempel var när hans skott utifrån, som gick mot krysset, limmades av Schmeichel. Istället för att stå kvar och sura tog Rooney hemlöpet och säkrade det kontringsläge som uppstod.

Anthony Martial – 7

Ett mål. Var mycket distinkt i samband med 1-0-målet sedan han, helt under radarn, joggat sig fri vid den bortre stolpen. Fick tyvärr inte så mycket mer att jobba med och var hårt bevakad av Leicesterförsvaret.

Marcus Rashford – 6

Utbytt 82´. Visade prov på sin snabbhet vid några omställningar i första. Har ett fantastiskt driv och är duktig tekniskt, men det sista lilla saknas tyvärr oftast vilket gör att han inte får ut hela sin kapacitet. Mer eller mindre osynlig i andra halvlek.

Juan Mata – n/a

Inbytt 62´. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ander Herrera – n/a

Inbytt 75´. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Memphis Depay – n/a

Inbytt 82´. Orsakade det röda kortet och borde även ha fått en straff i samma situation. Tyvärr så missade domaren att händelsen inträffade i straffområdet. Spelade för kort tid för att betygsättas.