Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag är kvar nästa år

Det spekuleras ständigt om vem som är manager för Manchester United nästa säsong. Trots att Louis van Gaal har kontrakt över nästa säsong får Jose Mourinho ses som favorit att få jobbet. Enligt Van Gaal är det emellertid klart att han blir kvar:

Jag visste att det skulle vara så här. Det är därför de anställde mig och vi pratade om det. Vi visste alltid att processen skulle ta tre år. Jag ville bara skriva på för två år. Klubben ville att jag skulle skriva på för tre år, inte jag. Jag skrev på för tre år, så nästa år ser ni mig igen.

Varje vecka i sex månader har jag fått sparken. Och trots det är jag fortfarande kvar här. Men det här har hänt mig i varje klubb jag har varit i.

Van Gaal menar att United har gjort framsteg den här säsongen: ”Jag är en realistisk man och jag pratar bara om fakta. Jag kan inte säga igen ’om, om’. Fakta räknas och fakta är att vi är i FA-cupfinal, fakta är att vi var i Champions League, det var vi inte förra året. Fakta är att vi gick längre i [ligacupen] och så vidare.


Citat: Guardian