U18: Man Utd – Southampton 1-0

U18 vann säsongens sista match när man besegrade Southampton på hemmaplan med 1-0. Belgaren Indy Boonen gjorde matchens enda mål tidigt i den andra halvleken.

United inledde piggt på den svårspelade planen som under dagen hade fått ta stryk på grund av det dåliga vädret. Angel Gomes försökte chippa in ledningsmålet, men kom bara nära. Istället var det Southampton som fick matchens riktigt heta målchans när Moutha-Sebtaoui räddade men returen snappades upp av en Southamptonspelare som dock träffade ribban från nära håll.

Fem minuter in i den andra halvleken tog United ledningen genom Indy Boonen. Belgaren fick en smörpass från Angel Gomes och var kylig i avslutsläget. DJ Buffonge hade sedan två bra möjligheter att utöka Uniteds ledning, men Boonens mål blev matchens enda och United fick avsluta säsongen med en seger.

En annars mycket svag säsong med väldigt få ljusglimtar som slutar med en fjärdeplats i grupp 3. Det positiva är förstås några individuella insatser, som att Angel Gomes tagit rejäla kliv och utvecklats till en nyckelspelare under den sista delen av säsongen. Många yngre spelare har även fått chansen när spelare som Fosu-Mensah och Williams tagit kliv upp till spel på högre nivåer. Till besvikelser får man nämna Callum Gribbin som var oerhört blek den här säsongen. Frågan är om han blir kvar i klubben, då han omgärdats av flyttrykten under en längre tid. Som vanligt kommer en längre sammanfattning om lagets säsong senare.

Manchester United – Southampton 1-0 (0-0)

Uniteds mål: Boonen (50)
United: Moutha-Sebtaoui, Reid, Olosunde, Sang (Barlow 64’), Warren, Scott, Boonen, Kehinde, Tanner, Gomes, Buffonge (Makela 77′)