Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United – Leicester 1-1: Bara oavgjort mot serieledaren

Det blev oavgjort, 1-1, i gårdagens viktiga match på Old Trafford mellan United och Leicester City. United startade matchen fartfyllt och med massor av energi. Martial gav hemmalaget ledningen, men kort därefter kunde Morgan kvittera för gästerna. Båda lagen kunde fått straff, men totalt sett var nog United mer förtjänt av segern. Det oavgjorda resultatet innebär att Leicester är två poäng från att bli mästare.

Båda lagen startade med väntade lag, men för United spelade Valencia istället för Fosu-Mensah. United startade matchen klart bäst och spelade en rörlig fotboll genom trion Martial, Rashford och Lingard. Laget vann i stort alla andrabollar och visade stor vilja. I den åttonde minuten slog Valencia, genom en höger yttersida, ett fint pass till Martial på vänsterkanten. Fransmannen mötte bollen på ett tillslag och gav United ledningen med 1-0. Schmeichel var chanslös på det låga avslutet.

Embed from Getty Images

Några minuter senare var Lingard nära att göra 2-0 efter att Fellaini hade bröstat ner bollen till honom. Schmeichel kunde avvärja genom en säker räddning nere vid sin vänstra stolpe. Bortalaget såg ängsliga ut, men fick mer mod i den 16 minuten. Drinkwater slog en lång frispark från vänster och det syntes lång väg att Rojo kom på fel sida om den reslige Morgan. Försvararen kunde hyfsat ostört nicka in 1-1 bakom de Gea. Främst Rojo skall ha kritik för ett slappt försvarsspel, men bollen såg heller inte otagbar ut sett till de Geas standard.

Embed from Getty Images

Efter målet flyttade bortalaget upp positionerna och Schlupps skott avvärjdes av en täckande Valencia. Dessförinnan hade Rooney slagit en frispark (bra läge) i muren. United ropade på frilägesutvisning något senare när Lingard blev neddragen av Simpson. Repriserna visade emellertid att situationen var jämn och att båda spelarna drog i varandra. Något senare kunde Fellaini ha gjort 2-1 på hörna, men trots dålig markering gick bollen något förbi belgaren. Bortalaget ville ha straff med några minuter till halvtid när Mahrez fälldes av Rojo innanför straffområdet. På repriserna syns att argentinaren fällde Mahrez och United hade nog tur att domare Oliver inte pekade på straffpunkten.

Bortalaget inledde den andra halvleken bäst och hade ett antal hörnor utan att direkt komma till någon farlighet. Både Lingard, Carrick och Drinkwater fick gula kort efter klara förseelser. United såg betydligt tyngre ut i andra halvlek och främst Rooney mattades av. I kombination med Carrick och den evigt tunge Fellaini lyckades United inte upprätthålla det snabba tempot och kreativiteten i anfallsspelet. Känslan är att bortalaget är full förnöjt med det oavgjorda resultatet. Rooney försökte med en halvtimme kvar att lobba bollen över Schmeichel, men avslutet gick klart över mål. Lagkapten fick ett gult kort när han rev ner Mahrez. Rooney såg trött ut. Kort därefter bytte LvG ut Lingard mot Mata.

United lyckades trots bytet inte skapa några större möjligheter. Med en kvart kvar byttes den ineffektive Fellaini ut mot Herrera. Spanjoren uppvisade en större löpvillighet, men det räckte inte för att United skulle skapa några klara chanser. Med 13 minuter kvar nickade Smalling i utsidan av stolpen efter inlägg från Rooney. De sista tio minuterna bjöd på spänning i en totalt sett bra match. United bytte med åtta minuter kvar ut Rashford mot Depay. Mata spelade på högerkanten, Depay på vänster och Martial gick upp som anfallare.

Med tre minuter kvar av matchen ville United haft straff när Rojo revs ned av Drinkwater vid vänstra straffområdeslinjen. Repriserna visade att domaren mycket väl kunde ha blåst straff för United. Rojo revs tydligt ned innanför straffområdet. Situationen är symptomatisk för de båda lagens säsonger. Å andra sidan brukar det sägas att tur förtjäntas. Schmeichel avvärjde ganska enkelt den på påföljande frisparken av Rooney. Strax därefter fick Depay ett fint frisparksläge, men avslutet var dåligt och går i muren. I en tilltrasslad situation kort därefter avvärjde Schmeichel en farlighet genom att rusa ut och sparka i väg bollen, matchen slutade 1-1.

Embed from Getty Images

United var totalt sett förtjänta av att vinna matchen då de hade fler klara chanser. Tyvärr tappade laget energi och kreativitet i andra halvlek. Resultatet innebär att laget med all sannolikhet missar en CL-plats. Förvisso förlorade shitty mot Southampton, men United är ändock beroende av andra resultat och behöver dessutom tre raka segrar. Det känns inte sannolikt.

Matchfakta

Manchester United1
Leicester City1

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 36
Tid: Söndagen den 1 maj 2016, 15.05
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 275
Domare: Michael Oliver
• assisterande: Beswick, Betts
• fjärde: Pawson

Matchhändelser

8Anthony Martial
Assist: Valencia
1-0
17Wes Morgan1-1
53Jesse Lingard
57Michael Carrick
58Daniel Drinkwater
66Wayne Rooney
86Daniel Drinkwater
Orsak: Två varningar

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Blind, Rojo
Carrick
Lingard, Fellaini, Rooney, Martial
Rashford
Mata för Lingard (62)
Herrera för Fellaini (75)
Memphis för Rashford (77)
Avbytare: Romero, Schneiderlin, Darmian, Fosu-Mensah
Manager: Louis van Gaal

Leicester City

Schmeichel
Simpson, Morgan, Huth, Fuchs
Mahrez, Kante, Drinkwater, Schlupp
Okazaki, Ulloa
Gray för Okazaki (67)
Albrighton för Schlupp (77)
King för Mahrez (88)
Avbytare: Schwarzer, Amartey, Wasilewski, Chilwell
Manager: Claudio Ranieri