Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag!

Det förbannade hoppet vägrar överge Manchester United. Nu gör kanske inte fjärdeplatsen den vackraste julgranen men fyra är bättre än femma eller sexa eller sjua och framför allt är Champions League bättre än Europa League. United ska bara besegra Norwich, West Ham och Bournemouth samtidigt som Manchester city tappar poäng mot Arsenal eller Swansea.

Bara och bara. Att city ska misslyckas känns inte långsökt, de har liksom redan tagit semester – symboliserat av Yaya Toures magnifika insats mot Real Madrid. Att Manchester United ska vinna två bortamatcher i rad känns dock väldigt långsökt. Senast United vann två bortamatcher i rad i ligan var i mars förra året. I MARS FÖRRA ÅRET. Louis van Gaals har vunnit två i rad (i ligan) på bortaplan endast vid två tillfällen. Hemma okej, borta värdelöst.

Men det är som det är med den saken. När Norwich står för motståndet räknar vi med seger.

Våren 2010 klädde vi oss i gult och grönt (eller grönt och guld om en så vill). Är det Norwich som lirar undrade motståndarna. Så väldigt fyndigt. Framför allt när det upprepades för femtioelfte gången.

Det enda vi egentligen vet om Norwich är att det ligger långt bort.

United! United! Rah! Rah! Rah!
city! city! Hah! Hah! Hah!
Leeds! Leeds! Baa! Baa! Baa!
Norwich! Norwich! Far! Far! Far!
Scousers! Scousers! Rob your car!

Bryan Robson sköt sitt sista ligamål mot Norwich.

Den största matchen i Norwich bör ha varit våren 1993. Tiderna var då ungefär som de är nu. Till exempel är ju Norwich nu tvåa i ligan (om en vänder tabellen upp och ner). Och tvåa i ligan var precis vad Norwich var när matchen på Carrow Road sparkade igång måndagen den 5 april 1993.

Formsvaga Manchester United var trea i ligan. Bara tre poäng på de fyra senaste medan formstarka Norwich hade fyra segrar på fem. Det var Norwich – inte United – som såg ut att vara det största hotet mot serieledaren Aston Villa (vänd tabellen 2016 upp och ner!).

Manchester United hade inte vunnit ligan på 26 år.

Manchester United tog en klassisk seger. Tre fantastiska kontringar och 3-0 för de goda var ett faktum redan efter 21 minuter.

Fem dagar senare var det påskafton. Steve Bruce gjorde två historiska tilläggstidsmål mot Sheffield Wednesday. Aston Villa fick bara 0-0 mot Coventry och United tog över serieledningen.

Några veckor senare spelade Alex Ferguson golf.