Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Norwich – United 1-0: Matamål som ingjuter hopp

Ännu en slätstruken insats av United, men hur många av er bryr sig? Champions-Leagueplatsen lever. I allra högsta grad dessutom.

Nej inte var det väl någon match som går till historien, första halvek var fantastiskt uddlös, temposvag och rent av tråkig. Märkligt kan tyckas, när så så mycket stod på spel.

Givetvis delvis, eller kanske rentav eftersom Anthony Martial fick kasta in handduken redan på uppvärmningen. När dessutom Rashford vilades, var det återigen tillbaka till det där oerhört långsamma spel som präglat i stort sett hela den här säsongen. Kändes ytterst märkligt att Rashford vilades med tre matcher kvar, är det verkligen i ett sånt läge han ska vilas?

Att även Blind vilades tyckte jag inte spelade så stor roll, Marcos Rojo är en duglig ersättare och var bra matchen igenom. Ska absolut spela centralt och inte till vänster.

Av lika outgrundlig anledning var Norwich lika slätstruket som United och första halveken måste ha varit en av de svagare i Premier League i år.

Till den andra blev det bättre. Inga byten men Van Gaal sa nog några väl valda ord under halvtidsvilan.

Juan Mata som också gjorde målet, var också den som satte fart på spelet. Trots att han inte har snabbheten så har den lille spanjoren kvickheten och bolltouchen och flera gånger om vek han, på spansk flamecovis, in från högerkanten och serverade både Ander Herrera och Antonio Valencia till bra lägen.

Måste säga att jag känner stor respekt inför Juan Mata. Han är alltså den som tar tag i det i dag, han som brukar be om ursäkt efter förluster och han som, utan gnäll, varje match tvingas spela på en position som inte passar honom så värst bra.

Målet han sedan gör, var väl kanske inte välförtjänt men ack så viktigt, och det kom när det behövdes som mest. Alla hans missade skott kan faktiskt förlåtas, för Champions-League platsen lever.

Embed from Getty Images

För när jag skriver detta har City för en stund sedan spelat 2-2 mot Arsenal och därmed har United allt i egna händer. Det är egentligen för bra för att vara sant en sån här säsong.

Ännu en nolla dessutom. Det gör faktiskt att United kan bli ligans bästa defensiva lag den här säsongen. Tottenham har ett släppt in ett mål mindre. Visst United har inte varit roliga spelmässigt men att släppa in så pass lite mål får anses klart godkänt. Och kanske kan åtminstone defensiven bli som bra som den en gång var.

Jag har också alldeles nyss sett Ronaldo gör två mål för Real Madrid mot Valencia. Känslan är kanske inte att han någonsin kommer tillbaka, men en fjärdeplats hade åtminstone gjort det mer sannolikt.

Norwich finns det inte mycket att säga om. Märkligt nog visade de inte alls att de ville vara kvar i Premier League och nu tror jag faktiskt att de får göra Aston Villa sällskap ner i Championship. Trots att de har en skotte, med Alex som förnamn som tränare.

Matchfakta

Norwich City0
Manchester United1

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 37
Tid: Lördagen den 7 maj 2016, 13.45
Plats: Carrow Road, Norwich
Publik: 27 132
Domare: Craig Pawson
• assisterande: Mullarkey, Bryan
• fjärde: Hill

Matchhändelser

72Juan Mata
Assist: Rooney
0-1
90+1Gary O’Neil

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Rojo, Darmian
Carrick
Mata, Herrera, Lingard, Memphis
Rooney
Borthwick-Jackson för Darmian (16)
Schneiderlin för Lingard (78)
Fosu-Mensah för Carrick (88)
Avbytare: Romero, Januzaj, McNair
Manager: Louis van Gaal

Norwich City

Ruddy
Pinto, Martin, Bassong, Olsson
Redmond, O’Neil, Howson, Brady
Hoolahan
Jerome
Mbokani för Brady (63)
Bamford för Jerome (78)
Dorrans för Howson (78)
Avbytare: Rudd, Whittaker, Naismith, Jarvis
Manager: Alex Neil