West Ham РUnited 3-2: Tung f̦rlust trots tv̴ m̴l av Martial

Möjligheten till Champions League är inte längre i egna händer. Anthony Martial gjorde sitt bästa för att försöka men övriga lagkamrater vek ner sig. West Ham vann sista matchen på Upton Park med 3-2.

Timmen innan matchstart nåddes vi av överraskningen att Anthony Martial kunde starta, trots skadan senast. Även Daley Blind var, som väntat, tillbaka i laget efter vila i matchen mot Norwich. Följande offensiva lag skulle ta sig an West Ham i den sista matchen på Upton Park:

Valencia, Smalling, Blind, Rojo
Schneiderlin
Mata, Herrera, Rooney, Martial
Rashford

På grund av att idioter kastade glasflaskor och annat mot spelarbussen samt hindrade från att komma in till arenan, flyttades matchstart till 21.30

Matchen

Som väntat inleddes matchen i ett rasande tempo och mycket kontakt mellan Carrolls skalle och bollen. Inom två minuter fann Cresswell den gänglige inne i straffområdet, men utan att orsaka problem för De Gea i målet. Dock en tidig indikation över vad som väntade för Smalling och Blind. På tal om dueller, Martial vs. Antonio på vänsterkanten var också någonting att hålla ögonen på då fransmannen tidigt visade vem som var kvickast mot ytterbacken som vanligtvis annars håller till på kanten.

Tio minuter in i matchen kom första målet, för hemmalaget. Antonio Valencia ur position kunde se Lanzini springa in bakom och spela snett-inåt-bakåt till en fristående Sakho som med hjälp av touch på Blind sköt in 1-0. Blinds position bör kommenteras då Sakho, som sagt, fick stå ofattbart ensam vid skottögonblicket. Inte alls den start laget behövde, i en match med sådan vikt för hemmafansen dessutom.

Samtliga anfall, hitintills i matchen, kom till på West Hams vänsterkant där Valencia och Mata inte gjorde ett tillräckligt bra jobb, defensivt. Men inte bara där hanterades det defensiva arbetet på ett dåligt sätt, utan även Blind gjorde sitt för att se till att det skulle bli ett fint avslut för hemmalaget i sista matchen på Upton Park. Vid ett tillfälle, efter 20 minuters spel, blev Carroll helt fri med större delen av planhalvan för sig själv men kunde inte överlista De Gea i målet.

Första mÃ¥lchansen för United kom i trettiotredje minuten efter att Rooney försökt pricka Rashfords panna men Angelo Ogbonna hann före till hörna. Roligare än sÃ¥ var det inte i första halvleken. ”Aningen systematiskt och ännu inte sÃ¥ fartfyllt” beskrev Ola Wenström, som kommenterade i afton. Kan inte annat än att hÃ¥lla med. Värt att notera att United ej mäktade med ett enda skott pÃ¥ mÃ¥l i den första halvleken. I de tre senaste bortamatchernas första halvlekar, ett skott pÃ¥ mÃ¥l. Ett skott, pÃ¥ mÃ¥l.

Michael Carrick kom in istället för Morgan Schneiderlin redan till starten av den andra halvleken. Ingen ytterback för ovanlighetens skull, men heller inte ett byte som ingav vidare förhoppning om vad som komma skall. Men mitt i all bedrövelse kom en kvittering, helt utifrån ingenting. En lång utspark från De Gea som letade sig fram till Rashford, vidare till Mata som fann Martial och 1-1 ett faktum. Inte alls välförtjänt då West Ham skapat massor med chanser utan att lyckas helt och fullt, men ack så viktigt! Målet var för övrigt Martials tionde i Premier League. Den första i truppen att nå det denna säsongen. Den statistiken säger en hel del om truppen och säsongen i sin helhet.

Anthony Martial. Hans elfte mål för säsongen kom efter cirka 70 minuters spel då han på egen hand tog sig fram och med hjälp av Randolph satte 1-2. Målvaktens ingripande skall kritiseras men oj, vad viktig han är gång på gång denne fransman.

Minuter senare tappar Valencia/Blind markering och Antonio kunde utan problem nicka in kvitteringen till 2-2. Återigen uppvisning i stökigt försvarsspel från United som aldrig känts lugna bakåt under matchen. Även 3-2 kom snart därefter, återigen på nick, denna gång från Winston Reid. Målet innebar seger för hemmalaget och United behöver nu att Swansea vinner mot City i helgen samtidigt som Bournemouth besegras på Old Trafford.