MSC: Bury – Man Utd 1-4

Uniteds U21-lag kunde utan större problem besegra Bury på bortaplan i Manchester Senior Cup. Andreas Pereira och Regan Poole gjorde två mål var, alla mål i matchen kom de första 55 minuterna.

Samtidigt som a-laget spelade mot West Ham så åkte U21-laget till Bury för semifinal i Manchester Senior Cup. Andreas Pereira visade att han vill mer än att spela U21-matcher när a-laget är i gång och satte 1-0 på frispark redan efter 15 minuters spel. Det var verkligen Pereiras halvlek, i minut 40 fick han bollen och svepte in ett inlägg som Regan Poole nådde högst på och kunde nicka in 2-0. Bara minuten senare så tog han sin egen retur och satte 3-0 innan halvtidsvilan.

Matchen var förstås redan avgjord, men det var inget lugn i inledningen av den andra halvleken. Ett samarbete mellan Paddy McNair och Regan Poole ledde till att den senare kunde öka på till 4-0. Endast tre minuter senare reducerade Bury efter slappt försvarsspel från Uniteds sida som, fullt förståeligt, blev bekväma.

Några fler mål i matchen fick vi inte bevittna. Noterbart var dock att Sadiq El Fitouri var lagkapten i matchen, en spelare som värvades ifrån Salford men som knappast har någon framtid i United kommer förstås alltid at bära med sig det minnet.

I finalen väntar Manchester city, när den matchen kommer att spelas är ännu oklart.

Bury– Manchester United 1-4 (0-3)

Uniteds mål: A.Pereira (15, 41), Poole (40, 52)
United: Johnstone; Tuanzebe, Poole, Williams; Varela, Love, Willock, McNair, El Fitouri; Harrop (Mitchell 47); A. Pereira