Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Bournemouth

Embed from Getty Images

Manchester United avslutade ligasäsongen med en bekväm 3-1-seger mot Bournemouth i en rätt avslagen match på Old Trafford. Rooney, Rashford och Young gjorde Uniteds mål i en match där hemmalaget var klassen bättre och också lite mer intresserade av att spela fotboll.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Bournemouth har noll skott på mål och De Geas enda relevanta ingripande är när han styr undan inlägget precis före målet. Tyvärr har Smalling den ofina smaken att styra bollen i mål momentet senare. Därmed blev världens bästa målvakt utan guldhandsken, men det känns som att det kvittar.

Antonio Valencia: 7

1 assist. Bra match av Valencia. Han har mestadels offensiva uppgifter men bidrar också med ett blockerat skott. Vi minns assisten till 2-0, en utmärkt bollmottagning och ett grymt långskott.

Chris Smalling: 5,5

1 självmål. Avdrag för självmålet, givetvis. Det är säsongens andra och det går inte bara att skylla på otur.

Daley Blind: 6

Behövde inte anstränga sig överdrivet mycket den här kvällen. På pluskontot någon fin passning.

Cameron Borthwick-Jackson: 6,5

Louis van Gaal tycker att Rojo är en bättre vänsterback än Borthwick-Jackson, bara det borde vara skäl för att ge managern sparken. Har näst mest boll av alla i United och nosar på ett högre betyg.

Michael Carrick: 6,5

Det här kan ha varit Michael Carricks sista match på Old Trafford. Bara synd att han fick avsluta med ett ribbskott och inte ett skott i nättaket.

Jesse Lingard: 6

Sprang en del, öppnade en del ytor men uträttade inte så värst mycket.

Juan Mata: 6

Utbytt 75. Varnad. Borde ha fått en straff. Var involverad i förarbetet till 1-0 men behöver göra uträtta mer en sån här match.

Wayne Rooney: 7,5

1 mål, 1 assist. Involverad i de tre målen och var bäst på planen, men det var också en match som gjord för Wayne Rooney. Matade massor av krossbollar och fick tid på sig att göra det.

Anthony Martial: 6,5

Utbytt 84. 1 assist. Avgör matchen med sin aktion före 1-0. Annars rätt anonym.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 79. 1 mål. Liksom Martial tämligen anonym men han bidrar dels med överhoppningen före 1-0 och givetvis också målet han själv gör. Målet är ännu en högklassig prestation av anfallaren.

Ander Herrera: n/a

Inbytt 75. Hans veka agerande är den största orsaken till det insläppta målet. Han behöver bara anstränga sig lite för att ta bollen, istället lägger han sig på marken och ropar på frispark.

Memphis Depay: n/a

Inbytt 79. Spelar för kort tid för att bedömas.

Ashley Young: n/a

Inbytt 84. 1 mål. Ett godkänt och ett underkänt mål på ett kort inhopp.