Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fosu-Mensah borta från landslagstruppen

Timothy Fosu-Mensah kommer inte göra a-landslagsdebut i sommar. Detta står klart då han inte var med i den uppdaterade trupp som förbundskapten Daley Danny Blind presenterade inför träningslandskamperna mot Irland, Polen och Österrike.

Förklaringen är att Fosu-Mensah inte är fit for fight: ”Timothy är 18,” säger Blind. ”Det har lagts mycket på honom de senaste veckorna. Belöningen för det var en plats på kortlistan. Jag ville ha honom i den slutliga truppen men du måste vara fit. För tillfället är han inte hundra procent fit.

Det är synd. Jag ville se honom. Men jag hoppas fortfarande att jag kan se honom på jobbet efter sommaren.

Möjligen lämnar detta en öppning för Ghana, som rapporteras vilja ha Fosu-Mensah i sitt landslag.

I relaterade nyheter så förlorade Holland mot Portugal med 2-0 i semifinalen i U17-EM. Inga överraskningar, då Portugal – fortfarande inga insläppta mål – förefaller vara det klart bästa laget i turneringen. Tahith Chong, som vi tror kommer spela med United nästa säsong, spelade hela matchen för Holland.


Citat: Football Oranje