Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Vi gjorde det

Louis van Gaal avslutade förmodligen sin tränarkarriär igår. Han gjorde det som FA-cupvinnare.

Vi låg under med 1-0 med 15 minuter kvar och fortfarande trodde vi till slutet,” sa Van Gaal till MUTV. ”Vi visade er MUTV-film för spelarna [innan matchen]. Jag sa: ’vi kämpar till slutet, mot oddsen, ger aldrig upp’. När du spelar med tio mot elva är det väldigt svårt men vi gjorde det!

Vad betyder cupen? ”Mycket, för det var mitt mål. Mitt mål var att uppleva engelsk fotboll, engelsk kultur och att ta en titel till Manchester united trots övergångsfasen vi var i. Jag är väldigt glad för jag har gjort det i fyra länder och jag tror inte att många andra managers kan säga det. Det [känns] otroligt.

Vad tyckte han om Jesse Lingards mål? ”Ja, det var ett fantastiskt mål och ett speciellt ögonblick. Du ser dem inte så ofta.


Citat: Manutd.com