Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: Spelarna var nära myteri

Både Daniel Taylor på Guardian och Mark Ogden på Independent kom sent igår kväll med ingående – och närmast identiska – rapporter om Louis van Gaals tid som manager för Manchester United. Van Gaal uppges fullständigt ha förlorat förlorat spelarnas tillit.

  • Spelarna ska ha ogillat Van Gaals taktik och det sägs att de övervägde att helt enkelt strunta i honom. Riktigt så långt gick det inte.
  • Spelarna har närmast behandlats som skolpojkar av Van Gaal. Spelarna, liksom majoriteten av klubbens supportrar, har önskat en snabbare och offensivare fotboll.
  • Van Gaal ska ha haft för vana att skälla ut individuella spelare inför hela gruppen. Detta ledde till att lagkapten Wayne Rooney och assisterande lagkapten Michael Carrick konfronterade honom och fick honom att ändra sig där. Van Gaal uppges dock alltid ha varit öppen för diskussion med sina spelare.
  • Då han slutade med kritik inför gruppen började han istället skicka detaljerade mail till spelarna med kritik. Spelarna sägs ha struntat i att öppna dessa, vilket ska ha resulterat i att Van Gaal använde spårningsmetoder på mailen, för att kunna säkerställa att spelarna faktiskt läste dessa. Spelarna ska då istället ha lämnat mailen öppna i 20 minuter och gjort annat.
  • David de Gea ska ha haft en dålig relation till Van Gaal och till målvaktstränaren Frans Hoek.
  • Bastian Schweinsteiger har särbehandlats, framför allt sedan han blev skadad i mars. Spelarna har inte gillat att Schweinsteiger har rest fram och tillbaka till Tyskland, till synes efter egen vilja.
  • Många spelare sägs ha önskat Ryan Giggs som ny manager medan Jose Mourinho förefaller ha mindre stöd.
  • Giggs sägs ha ungefär samma tankar om Van Gaal som Gary Neville och Paul Scholes har uttryckt i media. Giggs inflytande som assisterande manager sägs ha varit begränsat.

Läs Danny Taylors artikel (han skriver mycket bättre än Ogden): Louis van Gaal tactics left Manchester United players close to mutiny

Uppgifterna i artiklarna förefaller komma från Wayne Rooney, som i förra veckan ska ha pratat med några utvalda journalister.