Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Louis van Gaal sparkad

Så kom också det officiella beskedet: Louis van Gaal har fått sparken som manager för Manchester United.

Jag skulle vilja tacka Louis och hans ledarstab för deras utmärkta arbeta de två senaste åren, vilket kulminerade med att vinna FA-cupen för tolfte gången i klubbens historia, ett delat rekord (och säkrade honom en titel i fyra olika länder). Han har uppträtt med stor professionalism och värdighet genom sin tid här. Han lämnar oss arvet av att ha gett flera unga spelare förtroende att visa sin förmåga på den högsta nivån. Alla i klubben önskar honom allt det bästa i framtiden,” säger Ed Woodward, Uniteds vice verkställande ordförande, i ett uttalande.

Van Gaal rapporteras få 4,5 miljoner pund i avgångsvederlag och han fick också en bonus på 400 000 pund för att han vann FA-cupen.

Totalt blev det två säsonger i United för Van Gaal. Höjdpunkten är förstås att vann FA-cupen i år. Mindre kul var att United den här säsongen inte gick vidare från gruppspelet i Champions League och att laget inte kvalificerade sig för spel i turneringen nästa säsong.

Det är inte bara Van Gaal som tvingas lämna United. Även den assisterande tränaren Albert Stuivenberg, målvaktstränaren Frans Hoek och analytikern Max Reckers uppges ha fått sparken. Jag har inte sett något nämnas om motståndarscouten Marcel Bout och fystränaren Jos van Dijk, men det troliga är att de också får sparken.

Däremot är framtiden för Ryan Giggs osäker. Det uppges att han har erbjudits en fortsättning i klubben i någon kapacitet, men det är inte bekräftat. Det förefaller vara så att Giggs har ett svårt beslut framför sig.

Allt tyder på att José Mourinho blir den som efterträder Van Gaal. Troligen kommer portugisen att presenteras som Uniteds manager senare den här veckan. På den officiella hemsidan skriver United att ett beslut om ny manager kommer att annonseras inom kort.