Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Blind: Van Gaal förtjänade mer respekt

Daley Blind är besviken på hur Louis van Gaal behandlades i media.

Jag arbetade alltid bra med honom och skulle ha varit glad om samarbetet hade fortsatt längre,” säger Blind.

En manager i en storklubb i Premier League kommer alltid vara under press. Men i fallet Van Gaal har han inte behandlats rättvist de senaste sex månaderna. En manager som har uppnått så mycket redan förtjänade mer respekt.

Även om det var så mycket som skrevs om att han skulle bli av med sitt jobb de senaste månaderna såg han alltid till att skydda och ta hand om oss. Det är inte enkelt för en tränare om du upprepade gånger får sparken i tidningarna.

Fortfarande, som en trupp fortsatte vi tro på managern och visade det med FA-cupsegern. Det gjorde vi tillsammans för supportrarna, managern och oss själva. Det var i slutet ett bra avslut på säsongen.

Nu får Blind istället försöka imponera på José Mourinho. ”Om det är sant att José Mourinho kommer i så är det också en manager som har uppnått så mycket. Jag måste visa vad jag kan göra.

Intressant att se hur det utvecklar sig för Blind, som spontant inte känns som en spelare stöpt i den form som Mourinho vill ha sina spelare stöpta i.

Det gör inte Memphis Depay heller (det är de holländska spelarna som är snabbast att diskutera managerbytet i media). Memphis räknar med att bli kvar i klubben.

Jag vet inte varför det inte skulle vara. Jag är glad att vara där och ledningen vet att jag är glad att vara där.

Ett love-hate-förhållande [med Van Gaal]? Jag är inte säker på det. Men att han lämnar är en del av livet i fotboll och du lär dig av det och det gör dig starkare.


Citat: BBC, Guardian, Mirror