Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cantona: Jag älskar Mourinho men han är inte för United

Eric Cantona fyller 50 år idag. Med anledning av det publicerar Guardian en lång intervju med honom.

Varför går det inget bra för Manchester United? ”De saknar mig,” säger Cantona med en både skämtsam och seriös ton. ”Jag tycker att de har förlorat någonting. Du kan känna det. Men det är svårt att komma efter någon som har varit i klubben 25 år. Även om du är en fantastisk manager. Fansen känner fortfarande Fergusons filosofi.

Cantona hade önskat Pep Guardiola som ny manager i klubben. Han tror inte att José Mourinho är rätt man för jobbet.

Jag älskar Mourinho, men när det gäller den fotboll han spelar tycker jag inte att han är Manchester United. Jag älskar hans personlighet, jag älskar passionen han har för spelet, hans humor. Han är väldigt intelligent, han kräver hundra procent av sina spelare och givetvis vinner han saker.

Men jag tror inte att det är typen av fotboll som Manchester Uniteds fans kommer att älska, även om de vinner. Han kan vinna med Manchester United. Men accepterar de den typen av fotboll, även om de vinner? Jag tror inte det.

Läs hela intervjun – gör det – på Guardian.