Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: José Mourinho på treårskontrakt

Embed from Getty Images

Den feta damen har inte sjungit än men det skulle nu vara en chock ifall någon annan än José Mourinho får jobbet som manager för Manchester United efter Louis van Gaal. Konsensus tycks vara att Mourinho inom kort – kanske redan på tisdagen – kommer att skriva på ett treårskontrakt med United.

Media är redan i full fart med att spekulera om vilka spelare Mourinho vill värva.

  • Zlatan Ibrahimović förväntas bli ett av Mourinhos första nyförvärv, kanske det första. Vi har behandlat det i en egen artikel men även Telegraph menar att det är troligt att Zlatan går till United.
  • Michael Carricks vara eller icke vara i klubben är alltjämt ett frågetecken. Att bestämma om Carrick ska få ett kontraktserbjudande kommer att vara ett av Mourinhos första beslut. [Independent]
  • Potentiella nyförvärv: André Gomes (mittfältare i Valencia), João Mário (mittfältare i Sporting), John Stones (mittback i Everton), Álvaro Morata (anfallare i Juventus/Real Madrid), Mauro Icardi (anfallare i Inter) och Ezequiel Garay (mittback i Zenit) tror Guardian finns på önskelistan.
  • Telegraph tror också på Mário och Stones. Vidare nämns Southamptons ytter Sadio Mané och Real Madrids James Rodriguez.
  • Vidare nämns PSG:s försvarare Marquinhos frekvent, bland annat av ESPN FC.
  • Vilka kan försvinna? Guardian menar att mittfältarna på Mourinhos önskelista är dåliga nyheter för Bastian Schweinsteiger.
  • Mourinho har redan sålt Juan Mata en gång, så spanjorens position får anses vara osäker. Enligt Telegraph bör även Phil Jones, Memphis Depay och Adnan Januzaj känna sig osäkra men Marouane Fellaini hoppas på en framtid.
  • Ledarstaben: Rui Faria har jobbat med Mourinho sedan 2001 och kommer att fortsätta göra så enligt Telegraph. Målvaktstränaren Silvino Louro har också en lång arbetsrelation med Mourinho. Mirror har en genomgång av tränarna Mourinho har arbetat med tidigare. Rimligt är också att åtminstone någon med förflutet i United kommer att få en plats i Mourinhos ledarstab.
  • José mot Pep: José Mourinho och Pep Guardiola var de bittraste av rivaler i Spanien. Nu hamnar de inte bara i samma liga utan i samma stad. Guardians Sid Lowe diskuterar.