Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inga kvartsfinalomspel i FA-cupen nästa säsong

Det engelska fotbollsförbundet FA meddelar en förändring för FA-cupen. Nästa säsong kommer kvartsfinalerna inte att kunna gå till omspel. Det blir istället som i semifinalerna och finalen att det blir förlängning och eventuellt straffar om det är oavgjort efter 90 minuter.

En förklaring till detta är att den engelska fotbollskalendern redan är full. Vi märkte ju inför Manchester Uniteds omspel mot West Ham i år att det var väldigt svårt att hitta ett datum för matchen. Fortfarande kommer det att bli omspel ifall de inledande omgångarna slutar oavgjort.

Manchester Uniteds 2-1-seger mot West Ham blev alltså det sista kvartsfinalomspelet någonsin. United spelade ju också – och vann – det sista semifinalomspelet, mot Arsenal 1999.