Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hodgson: Vilken debut av Rashford

Igår gjorde Marcus Rashford debut i det engelska landslaget. Föga överraskande gjorde han mål och förbundskapten Roy Hodgson var lyrisk efter matchen.

Jag är jätteglad för Marcus och jätteglad att han får sådant beröm. Jag är också belåten att mitt beslut att kasta in honom i laget inte visade sig vara löjligt,” säger Hodgson enligt FA:s hemsida.

Han tröttnade lite i andra halvlek. Men vilken debut! Wayne Rooney kom in för att spela toppforward och vi behövde testa Rashford på vänsterkanten för att se om han kan vara ett intressant alternativ för oss där. Jag fick de svaren jag önskade.

Hodgson bekräftar att Fabian Delph kommer att missa EM, däremot förväntas Daniel Sturridge vara redo för EM-spel. Därmed är det 25 spelare som slåss om de 23 platserna i truppen. Vi förutsätter att en av platserna går till Rashford, allt annat vore idioti.

Rashford fick också beröm av klubbkamraten Chris Smalling, lagkapten igår, och John Stones (som möjligen är klubbkamrat med Rashford nästa säsong):

Officiella höjdpunkter från matchen:

I ytterligare landslagsnyheter noterar vi att någon har intagit Marcos Rojos kropp. Det är den som kan förklara hans assist till Higuaín då Argentina i natt vann med 1-0 mot Honduras. Rojo blev utbytt efter 78 minuter. Sergio Romero vaktade målet och höll, som ni förstår av resultatet, nollan. Detta var Argentinas sista match inför Copa América.

Fler landslagsnyheter berättar att Paddy McNair fick plats i Nordirlands EM-trupp. Han fick mycket beröm för sin insats igår och kan kanske vara aktuell för en startplats i EM.

McNair får sällskap av fem Unitedprodukter i Nordirlands trupp: Craig Cathcart, Jonny Evans, Luke McCullough, Oliver Norwood och Corry Evans. Dessutom har målvakten Roy Carroll förflutet i United.