Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Castro Pereira prisad straffhjälte

Ungdomsturneringen i Toulon är nu avslutad. England vann, men det skiter vi i, då det inte fanns några Manchester United-spelare i laget. Däremot gläds vi åt att Uniteds målvakt Joel Castro Pereira utsågs till turneringens bästa målvakt.

Pereiras Portugal slutade trea i turneringen, han vaktade målet i tre av fem matcher. Tredjeprismatchen mot Tjeckien avgjordes på straffar. Pereira nöjde sig inte med att rädda en straff, han klev också fram och sköt det avgörande målet.

  • Marouane Fellaini spelade i lördags 85 minuter när Belgien vann med 2-1 mot Schweiz.
  • Spanien vann mot Bosnien-Hercegovina med 3-1. David de Gea fick inte spela. Vi fick emellertid inget svar på hur Del Bosque resonerar kring målvaktsvalet i EM, då det var Sergio Asenjo och inte De Geas konkurrent Casillas som vaktade målet.
  • Bastian Schweinsteiger var inte med när Tyskland förlorade med 3-1 mot Slovakien.
  • Italien vann med 1-0 mot Darren Fletchers Skottland. Matteo Darmian spelade en timme som vingback på vänsterkanten. Darmian blev utbytt tre minuter efter Pellès segermål.
  • Anthony Martial kommer troligen att inte att spela när Frankrike möter Kamerun ikväll. ”Martial har ont i sitt lår,” förklarar förbundskapten Didier Deschamps. ”Han avslutade säsongen sent. Jag kommer inte ta några risker imorgon. Det är inga tvivel om Martials deltagande i EM. Hans lårproblem är muskeltrötthet.” [ESPN]