Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Marcus Rashford har skrivit nytt kontrakt

Manchester United meddelar på måndagen att Marcus Rashford har skrivit nytt kontrakt med klubben. Kontraktet gäller till juni 2020 med en option på ytterligare ett år.

Rashford har haft en sensationell vår. Han inledde säsongen i juniorlaget, där han presterade mycket bra. Runt årsskiftet började han slå sig in i U21 men han var inte ens ordinarie där när han kastades in från start i a-lagets hemmamatch mot Midtjylland. Det blev succé i debuten med två mål och några dagar senare gjorde han två mål och en assist i 3-2-seger mot Arsenal.

Tonåringen har inte tittat bakåt sedan dess. Han spelade till sig en given plats i startelvan under våren och i fredags debuterade han i a-landslaget. Rashford förväntas nu få en plats i Englands VM-trupp.

Marcus Rashford:

Jag är mycket glad att ha skrivit på ett nytt kontrakt. Jag har alltid var en Manchester United-fan, så att spela i a-laget är verkligen en dröm som blir sann. Jag är tacksam att ha fått chansen att visa vad jag går för. Att kunna spela fotboll för den största klubben i världen betyder allt för mig och min familj.

Ed Woodward:

Marcus är en naturtalang med fantastisk potential. Han har tagit sina chanser bra och har slagit sig in i a-laget väldigt fort. Jag är mycket glad att Marcus har skrivit på ett nytt kontrakt, han är i den rätta klubben för att fortsätta sin utveckling. Han är fortfarande väldigt ung och vi måste ha tålamod men han utvecklas på rätt sätt och vi tror att han har en fantastisk framtid framför sig.