Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The One – eller?

Vi skrev 19 maj 2014 och jag körde den här inledningen på bloggen när Louis van Gaal officiellt presenterades som ny manager för Manchester United Formerly Known As Football Club:
Skärmavbild 2016-05-23 kl. 22.32.23
Men då hade jag redan hakat på drevet fyra dagar tidigare och givit min syn på den här karl’n som ansvarig för mitt livs kärlek:
Skärmavbild 2016-05-23 kl. 22.35.48
Det gick åt helvete med Moyes, det gick först lite mindre åt helvete med Van Gaal – och sen hamnade vi i läget där Manchester United plötsligt befann sig i en situation där klubben kunde se botten om den tittade uppåt. Dödgrävarens situation blev FA-cuptiteln till trots ohållbar. Den hade varit det i över ett halvår.
Och kvar fanns egentligen bara ett enda alternativ.
Men Ryan Giggs då? Nej. Det har inte alls blivit som det var tänkt för den gamle häradsbetäckaren. Tanken var ju att Lollo skulle virvla in, vända på spiralen och sommaren 2017 lämna över spakarna till The Welsh Wizard. I stället har Giggs nu varit en del av två fiaskouppsättningar managers och inte ens den eminente Ed Woodward kunde, med tanke på resultaten, ge honom jobbet. Det skulle ha varit bortom galet och en chansning som man inte hade råd att ta i det här läget. Och jag tvivlar starkt på att Giggs är beredd att assistera en man vars fotbollsfilosofi inte heller är i Giggs anda.
José Mourinho fick till slut det jobb han så innerligt trånat efter ända sedan Alex annonserade att det var ledigt. Det sas ju att han grät floder när Moyes tilldelades det i stället (kanske lika troligt som hans landsman Coentraos tårar när Ed fuckade up ännu en övergång).
Skärmavbild 2016-05-29 kl. 10.39.43
Affärsman som han – likt alla moderna fotbollsmanagers av i dag – är öppnade han samma dag som han anställdes ett Instagramkonto och drog iväg några bilder inifrån det innersta. Den moderna fotbollen blir aldrig modernare, men det här är någonting jag inte har några som helst problem med. Snarare tvärtom.
Jag har fortfarande inte skapat mig någon bild av vad jag tycker om att portugisen nu vandrat in på Carrington för första gången som Unitedmanager. Dessutom iscensatt av världens lökigaste digitala team som släppte en klassiskt usel video med musik (videon här är dock skonad från detta) som återanvänts sedan Giggs fiskade i Florida på en VHS från 1994. Det enda jag kan klargöra är att jag fortfarande är överlycklig över Dödgrävarens avsked. Det var en match made in hell.
Jag återkommer i stället i frågan. När vågar jag inte lova med tanke på att det är rätt mycket att göra här.
Klart är ändå att det känns märkligt. Ytterst så. Det är ju liksom svårt att bara i en handvändning torka bort prefixet ”fuck off” framför hans efternamn. Men apropå den moderna fotbollen så …
––––––––––––––
Under tiden gläds vi i kubik åt att Rashford, så klart, blev uttagen i Roys trupp i dag. Kan vara den raketigaste av karriärer jag upplevt en Unitedspelare ha.