Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: Jag ser fram emot att jobba med Mourinho

Manchester Uniteds lagkapten Wayne Rooney valde föga överraskande positiva ord när han för första gången diskuterade Manchester Uniteds nya manager José Mourinho.

Han är en av de bästa managerna i världen,” sa Rooney. ”Det är en spännande tid för Manchester United. Han känner Premier League väldigt bra och jag ser fram emot [att jobba med Mourinho].

Rooney, som också är lagkapten för England, för  pratade tillsammans med Roy Hodgson på en presskonferens.

Det gör mig stolt att leda laget in i en turnering som lagkapten. Det är en ung trupp men den har massor av kvalitet. Jag är skadefri, medan jag i många andra turneringar har haft småproblem. Jag är nöjd med min fitness och form.

Det engelska landslaget nu för tiden handlar annars mest om en annan Manchester United-spelare: Marcus Rashford.

Steget som Marcus tog för att ta sig in i Manchester Uniteds lag och sättet som han har presterat från det att han kom in till slutet på säsongen har varit otroligt,” berömmer Rooney. ”Han visade definitivt vad han kan göra i sin första match för England, då han fick sitt första mål efter ett par minuter.

Jag tycker att det glädjande med honom är hans attityd. Den är förstklassig och det har visat sig på hotellet och träningsplanen och han förtjänar det. Han kan vara en positiv injektion för oss.

Även förbundskapten Hodgson hade positiva ord att säga om Rashford: ”Rashford har haft en fantastisk avslutning på säsongen och han är en väldigt intressant spelare. Han har speciella kvaliteter och jag tror att alla förstår det. Det kommer att vara väldigt intressant att se om han i en trupp på 23 kan få de kvaliteterna att bära sig på en ännu högre nivå.

I andra landslagsnyheter så fick David de Gea ingen speltid när Spanien vann med 6-1 mot Sydkorea i Salzburg. Casillas spelade 74 minuter och ersattes av landslagsdebuterande Sergio Rico, som stod när Sydkorea reducerade. Spanien har bara en träningsmatch kvar inför EM och det är ingalunda självklart att De Gea vaktar målet när EM börjar.


Citat: Manutd.com