Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Eric Bailly: Det är en dröm som blir sann

Manchester United annonserade alldeles nyss värvningen av mittbacken Eric Bailly. Traditionsenligt gör Uniteds nyförvärv en kort intervju i MUTV i samband med att de presenteras. Här är vad Bailly, som pratade franska, hade att säga.

Embed from Getty Images

Välkommen, du är en Manchester United-spelare, hur låter det?
Först, tack så mycket för välkomnandet. Jag är verkligen glad att vara här i den största klubben i världen. Det är en dröm som blir sann för mig. Jag är väldigt, väldigt glad att vara här i Manchester.

Det måste kännas speciellt för dig?
Det är verkligen en lycklig tid för mig.. Jag har alltid drömt om att spela fotboll i England. När Manchester United nämndes behövde jag inte tänka två gånger. Det är en dröm som blir sann, jag är väldigt glad att jag är i Manchester. Som du sa tog det en stund att bli klart men nu när kontraktsgrejerna är ordnade är jag verkligen glad.

Vad tycker du om fotbollen i England? Passar den dig?
Som du vet är det en annan fotbollsstil än den spanska fotbollen, den är mer fysisk och kanske också mer direkt. Det är en fotbollsstil som jag alltid har gillat. Jag har alltid tänkt att den också borde passa min spelstil bra. Jag hoppas att jag kan bli van med det och börja njuta av det under de kommande månaderna, åren och säsongerna som kommer efter det.

Det har gått snabbt för dig…
Saker har gått framåt ganska snabb gällande karriären men den förbättringen handlar om mycket hårt arbete som jag har lagt ned som en individ och med lagen jag har spelat för. Det har varit snabba framsteg och snabb utveckling men jag känner fortfarande att jag är ung. Jag behöver utveckla mig ännu mer och hoppas att göra framsteg nu när jag är i den här massiva klubben. Jag tror att genom att arbeta ännu hårdare kommer jag att utvecklas som spelare och jag hoppas att det involverar att vinna titlar också.

Förhoppningsvis kan du anpassa dig snabbt…
Jag tycker att det är väldigt viktigt att jag anpassar mig snabbt. Jag hoppas att den här processen, med hjälp av ledarstaben och mina lagkamraters hjälp, kan vara så snabb som möjlig. Det är viktigt att fånga in dynamiken och fotbollens tempo här så snart säsongen börjar. Och som jag säger, förhoppningsvis, med hjälp av alla här, kan jag göra det snabbt.

Du är Mourinhos första värvning…
Det är verkligen speciellt. Först och främst som en ung spelare är det verkligen en boost för självförtroendet att en manager med så mycket erfarenhet av engelsk fotboll har litat på mig genom att göra mig till hans första värvning. Igen handlar allt om anpassningsperioden, hoppas att jag utvecklas och går framåt som en spelare så snabbt som möjligt för att komma in i den engelska fotbollens tempo.

Har du något meddelande till Uniteds fans?
Mitt meddelande till fansen skulle vara att tacka er för det fantastiska välkomnandet hittills. Jag har märkt en positiv reaktion på sociala medier och folk är glada att se mig här. Att vara en ung spelare som kommer till en storklubb är fantastiskt och det är något som verkligen hjälper mig på vägen. För att gengälda det hoppas jag kunna ge ett leende på Manchester United-fansens läppar med min spelstil och vad jag uppnår i klubben.