Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Eric jobbar sig bakåt

Embed from Getty Images
Eric Cantona.
Eric Djemba-Djemba.
Två Eric, två legendarer av två helt olika betydelser.
Nu ansluter ytterligare en Eric till Manchester United-historien i form av Bailly. United har letat sig bakåt i banan sedan Kungens dagar och den senaste är alltså mittback. En mittback som inte ens spelat två fulla säsonger på toppnivå och kostar runt 400 mille. En klassisk Unitedvärvning av Mourinho således; ingen färdig stjärna, men en som har potential att bli mer som den förstnämnde Eric än den sistnämnde.
Sen jag slutade spelade Championship Manager (regelbundet avbrott kanske sen 2005)  har jag inte alls lika stor koll på spelare runt om i Europa och världen och i ärlighetens namn hade jag bara hört hans namn nämnas i förbifarten innan den senaste veckan. Jag vet således INGENTING om hans kunskaper på en fotbollsplan, men jag antar att de är rätt hyfsade. Och rimligen aningen bättre än Paddy McNairs.
Givetvis är värvningen rätt. Inte för att det blir succé, men det är en mittback. Det var någonting Dödgrävaren helt förbisåg förra sommaren då han i stället litade på sin landsman och en orimligt obegåvad argentinare. Nu återstår för Mourinho att lösa högerbacksfrågan – om inte Darmian hittar höstformen på Deansgate eller någonstans i närheten – hitta ett par mittfältare till (alltid dessa fältare!) och minst en striker till förutom Zlatan (eftersom denne naturligtvis går sönder tämligen omgående). Och så ska resten av dököttet förstås väck: Som Fellaini, Rojo, med flera.
Gillar i alla fall hur den här affären sköttes. Snabbt in, snabbt ut. Så som det borde ha varit med Dödgrävarens sejour.